img_4057

Haugalandskonferansen i gang

I dag samles over 600 næringslivsfolk mennesker for 27. gang til Haugalandskonferansen. Årets tema er "Teamwork".

NÆRINGSLIV: I dag arrangeres Haugalandskonferansen i Maritim Hall i Haugesund. Over 600 deltakere er på plass og skal bruke dagen t. Konferansen startet symbolsk nok med Heine Totlands Beatles legendariske «Come Together», fra albumet Abby Road. 

-Om ti år kan det være 45 minutt til Stavanger, 4,5 timer til Oslo. Vi kan bli knutepunktet på Vestlandet. Vi bygger nye bo- og markedsområder. Vi snakker om 40 000 nye arbeidsplasser og ti milliarder i vekst, sa Egil Severeide, administrerende direktør i Haugesundregionens Næringsforening. 

-Vi kan enten bli et sted der trafikken suser forbi, eller et sted hvor viktige virksomheter er sentrert, sier Severeide. 

Bygge lag

-Vi må gjøre hverandre, arrogante og misunnelige, men tenker positivt om vår nabo og konkurrent. Jeg er så takknemlig for at dere bruker dagen her, sa Severeide. 

Tradisjonen tro åpnet fylkesordføreren konferansen, denne gang Janne Johnsen(H).

Vi velger kursen

-Det handler om hvilken kurs vi skal velge. Det kommer nemlig endringer, i kommunestruktur, bedrifter, regionen. Vi må være klar, sa Johnsen.

Det er det Rogfast bærer med seg, en firefelts veg, et Rogfast som binder fylket vårt sammen, hvor vi kan kjøre i 110 kilometer i timen, sa Johnsen fra scenen. 

ohnsen påminnet også viktigheten av fortsatt trykk på utbyggingen av Europavei 134 over Haukelifjell.

-Vi må aldri, aldri, aldri, slutte å snakke om E134-traseen vår før den er vedtatt, minnet Janne Johnsen om.