sigurd2

Byr på «Strenger av gull»

Musikalsk forestilling i Torvastad kirke på søndag.

Bildet: Sigurd Sele har rollen som den folkekjære salmedikteren, Nikolaj Grundtvig.

– Grundtvig hadde psykiske problemer og ble nesten lyst i brann av den danske kirke. Han står likevel som en bauta av en opplyser og folkekjær prest, forteller kantor i Avaldsnes menighet, Arnfinn Tobiassen.

Turné
Han er dirigent når korene Keryx fra Håvik og Scala fra Torvastad slår seg sammen og drar på miniturne i distriktet med spillet «Strenger av gull», som er skrevet av Eyvind Skeie og komponist Sigvald Tveit.

I rollen som Grundtvig har de fått med skuespiller Sigurd Sele som skal agere rollen som den kjente salmedikteren. I tillegg deltar tenoren Ole Morten Velde som forteller gjennom oppsetningen som fremøres i Torvastad kirke førstkommende søndag.