Knut Erik Folland, Vard-trener (til venstre).
Knut Erik Folland, Vard-trener (til venstre).

To Vard-lag slo Åkra 5-0

SK Vard Haugesund var overlegne mot Åkra i kveldens treningskamp i Haugesund Idrettspark og vant enkelt 5-0. Selv om de byttet ut hele laget i andre omgang.

SK Vard Haugesund var overlegne mot Åkra i kveldens treningskamp i Haugesund Idrettspark og vant enkelt 5-0. Selv om de byttet ut hele laget i andre omgang. 

Vard har hatt en oppløftende forsesong, med gode resultater mot sterk motstand. 0-0 mot Ulf Sandnes, 1-0 mot Egersund og 1-1 mot Åsane vitner om et lag som holder tett bakover. Mot Åkra fikk laget en ny utfordring, nemlig angrep mot kompakt forsvar. Selv om hjemmelaget slet med å skape de store sjansene den første halve timen mot Åkra, hadde de flere halvsjanser og var klart best.

Å bryte gjennom kompakt forsvar krever ofte noen gode skuddforsøk. Fram til 33 minutter var dette nærmest fraværende hos hjemmelaget, men så klemte plutselig Tom Undheim til fra 20 meter, og ballen gikk kontant i mål. Bare tre minutter etter var Undheim på farten igjen og satte inn 2-0.

I andre omgang byttet Vard ut hele laget, og inn kom blant annet Anders Ulland Andersen. Åkra på sin side satte inn sin bauta i forsvaret, Ingvar Karlsen. 20 minutter ut i omgangen, scoret så Vard igjen ved Ulland Andersen.

Vards prøvespiller Maid Memic, med fortid i Voss og Førde, viste seg så fram med to mål etter 67. og 74. minutter.

Det blir spennende å følge Vard denne sesongen. Mange av de unge spillerne imponerte for andre laget i tredje divisjon i fjor, og ser ut til å ha tatt nye steg i oppkjøringen til denne sesongen.