Granatfunn Garpaskjær

Nye granatfunn ved Garpaskjærskaien

Torsdag formiddag ble det funnet to nye granater i sjøen utenfor Garpaskjærskaien. Et minedykkerteam er på vei for å undersøke funnet.

Torsdag formiddag ble det funnet to nye granater i sjøen utenfor Garpaskjærskaien. Et minedykkerteam er på vei for å undersøke funnet. 

– Et team fra Forsvaret kommer i ettermiddag for å se nærmere på funnet. I følge Forsvaret utgjør ikke dagens funn noen fare for omgivelsene, forteller havnedirektør Tore Gautesen. I går ble rundt 350 Aibel-ansatte først evakuert fra administrasjonsbygget på Garpaskjærskaien, før det ble avklart at granatene ikke utgjorde noen fare og de kunne vende tilbake til arbeidet.

Det var Haugesunds Avis som først meldte om granatfunnet torsdag.

Funnet ble gjort av dykkere under en planlagt dykkeroperasjon for å undersøke havbunnen i forbindelse med gjenopptakelse av mudringsarbeidet. Veidekket, på oppdrag fra Karmsund Havnevesen, arbeider med utdyping av havbunnen for å lage større dybde til cruiceskip.

(Saken fortsetter under annonsen)

Kan være flere granater

– I samsvar med Forsvaret har vi kommet frem til at arbeidet kan fortsette, men da et stykke borte fra selve funnet, sier Gautesen. Granatene ble funnet på ni meters dyp. I følge havnedirektøren er det sannsynlig at det kan ligge flere granater i mudderet.  Det kan bli aktuelt at dykkere gjør videre undersøkelser av havbunnen mens minedykkerteamet er i Haugesund.

– Med tanke på at vi har funnet fire på kort tid, er det ikke usannsynlig at det finnes flere. Vi vil diskutere med Forsvaret hvordan vi skal løse arbeidet videre, sier Gautesen.

Les også:

Dykkere skal se etter flere granater 

Vi må ta alle hensyn

Se bilder fra granatfunnet

Granatene på Garpaskjær er stabile

Evakueringen var udramatisk

To granater funnet ved Garpaskjærskaien