Butikksjef for RDH Helsebutikken på Bygnes, Raglamyr og Stord, Ragnhild Davidsen, er på Bedriftenes dag for andre gang.
Butikksjef for RDH Helsebutikken på Bygnes, Raglamyr og Stord, Ragnhild Davidsen, er på Bedriftenes dag for andre gang.

– Det er viktig å følge magefølelsen

For snart ni år siden åpnet Karin og Kathrine Kirkeleit dørene til K & K Velværesenter på Åkra. Nå har de vokst seg ut av lokalene sine, og i april flytter de inn i nye lokaler på Tjøsvollbrua.

For snart ni år siden åpnet Karin og Kathrine Kirkeleit dørene til K & K Velværesenter på Åkra. Nå har de vokst seg ut av lokalene sine, og i april flytter de inn i nye lokaler på Tjøsvollbrua.

De er typisk dem å være spontane, og de tar som oftest ting som de kommer. Mor og datter Karin og Kathrine Kirkeleit åpnet i 2006 K & K Velværesenter vegg i vegg med treningssenteret Skoi.

– Veien blir til mens man går. Det er viktig å følge magefølelsen, forteller Karin Kirkeleit.

Hun tok utdanningen sin ved Hudpleieakademiet i Oslo fra 1999-2000. Etter endt utdanning ble hun avdelingsleder ved Holmen fjordhotell i Asker hvor hun var avdelingsleder for 16 terapeuter.

Datteren Kathrine Kirkeleit valgte i 2002 å gå i samme fotspor som moren, og tok også sin utdanning ved Hudpleieakademiet i Oslo. I tillegg utdannet hun seg som make up-artist. Etter hvert var det likevel på tide å vende nesen hjem igjen til Karmøy.

– Kathrine spurte meg en kveld om vi ikke skulle flytte hjem igjen og starte opp noe eget sammen. Så gjorde vi det. Det var egentlig helt tilfeldig. Det gikk veldig fint å starte opp for oss selv. Jeg tror det har mye med det gode samarbeidet oss i mellom. Den ene vet hva den andre tenker, og det blir aldri diskusjoner, smiler Karin.

Blir synlige
Siden den gang har de vokst seg ut av lokalene. Lokalene de bruker per dags dato er på 60 kvadratmeter. De nye ved Tjøsvollbrua vil være på rundt 130. Det blir blant annet tre store behandlingsrom, en romslig resepsjon og god plass på veggene med produkter. Ikke minst blir det god plass med parkering utenfor.

– Vi gleder oss veldig selv om vi har hatt det ganske fint her i ni år. Det blir trist å forlate de ansatte ved Skoi. Vi har vært nær hverandre i ni år, så det har vært et koselig samarbeid, sier Kathrine Kirkeleit.

Lokalene de har brukt siden oppstarten ligger litt gjemt. De har blant annet opplevd at kunder ikke finner frem. Når de flytter til Tjøsvoldbrua, vil de ligge rett ved hovedveien.

– Det er bare positivt for oss. Vi blir godt synlige, og vi får nok flere impulskjøp nå enn før, sier hun.

Hyggelige kunder
– Hvem er kundene deres?

– Det er alt fra 14-åringer til 100-åringer. En gang hadde vi en kunde som var hos oss for første gang da hun var 100 år. Hun fikk sitt første gavekort til 100-årsdagen sin. Hun gikk hos oss helt til hun ble 102, sier Karin Kirkeleit og legger til:

– Det kommer en del eldre, og det er så kjekt. Vi får høre mange koselige historier, men også triste. Vi blir godt kjent med kundene våre.

De har også faste kunder fra Sveio. Karin Kirkeleit forteller at folk i dag bruker mer penger på seg selv enn før.

– Folk er opptatte av å ta vare på seg selv og unner seg litt ekstra luksus i hverdagen. Mange kjøper også opplevelser i gaver til folk da mange har alt fra før.

Leier ut
I de nye lokalene er det også rundt 90 kvadratmeter som de skal leie ut.

– Vi håper vi får på plass en leietaker snarest mulig. Vi skal også pusse opp de lokalene, så da vil vi tilpasse det slik de vil ha det, sier Kathrine Kirkeleit.

Fasaden på bygget skal de også gjøre noe med. Blant annet vil fasaden bli malt, og det vil komme skilter og lys for å gjøre det mer innbydende.