bobbysocks_1985_-_foto_per_fronth_nygard_0

Bobbysocks valgt ut til 60 årsjubileum for Grand Prix

- Bare moro, så utrolig gøy det skal bli sier en sprudlende Hanne Krogh på telefon fra Spania

KULTUR: Det er i mai 30 år siden Bobbysocks med Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen laget Norgeshistorie ved å vinne den internasjonale Eurovision song contest finalen i Gøteborg.

Den norske finalen vant de i mars samme år, og nøyaktig 30 år senere pluss en dag står de på scenen i Hammersmith Apollo, London hvor selveste BBC feirer at det er i år 60 år siden konkurransen ble arrangert for aller første gang

– Sangen holder seg enda og det er fantastisk at når Norge først skulle vinne etter å ha blitt gjort narr av i så mange år før det er det utrolig morsomt å vinne med det som ble en hit, sier Krogh.

Stjernespekket artistliste

Noen av historiens mest minneverdige og historiske vinnere er også med på scenen bla Dana International (Israel 1998)

Programleder blir Graham Norton som er den mest populære talk-show verten på de britiske øyer, hans «Graham Norton Show» sendes også på TV Norge.

– Av de andre som skal delta kjenner jeg Johnny Logan best, og også Anne Marie David som vant i 1973 er jeg blitt litt kjent med forteller Krogh. Vi har jo også møtt hverandre tidligere på andre jubileumsarrangement om Grand Prix.

Lover glitterjakker

Jeg garanterer glitterjakker og paljetter for å feire låten og 30 års jubileumet. For meg representerer «La det swinge» tre ting, energi, musikalitet og en smule galskap sier Krogh.

Deltatt flere ganger

Haugesundsjenta har deltatt i Grand prix flere ganger, både som artist og tekstforfatter. Debuten var tilbake i 1971 med «Lykken er», da var Hanne bare 15 år gammel. Hun var også Norge sitt bidrag med kvartetten Just4fun i 1991.

Tekstmessig bidrog hun til Kate Gulbrandsen og hennes låt «Mitt liv» i 1987.

Hanne Krogh er hemmelighetsfull på om det blir noe mer feiring av Bobbysocks og «La det swinge», men forteller at hun har andre spennende ting på gang.

Programmet Eurovision Song Contest greatest hits sendes på NRK 1, lørdag 04.april.

–