skjermbilde_2015-03-04_kl._17.55.38

Gjør det stort på betong

Det å lage god betong er en egen vitenskap i seg selv. Ølen Betong har funnet oppskriften som skal til for å lykkes.

NÆRINGSLIV/ØLEN: Ølen betong ble etablert i 1974 i Ølensvåg som et samarbeidselskap mellom Berge Cementstøperi og Sunnhordland støperi og bygg. I dag eies og drives bedriften av familien Berge i Ølen.

Familiebedriften produserte i fjor 440 000 kubikkmeter betong, og er i dag en av landets tre største betongleverandører.  Det er spesielt innen ferdigbetong og elementproduksjon bedriften har hatt stor vekst de siste årne.

Bare i 2014 produserte Ølensbedriften 50000 meter med betongrøyr, og over 300 000 kvadratmeter med betongelementer.Totalt omsatter Ølen betongselskapene for rundt 1,5 milliarder kroner i fjor. Selskapene har i overkant av 400 ansatte. Overskuddsmarginen ligger totalt på 6 prosent.

Rogfast, Hordfast og en utbedring av E134 er bare noen av veiprosjektene som hittil er vedtatt og planlagt. Berge mener bedriften er strategisk plassert langs de største planlagte samferdselsprosjektene.

Ølen betong har i dag 22 produksjonssteder i Norge, de fleste på Vestlandet. Selskapet er også etablert med fabrikk i Murmansk.