stab

Karmøynytt øker lesertallet

Lokalavisen øker mest i Norge.

Bildet: Teamet i Karmøynytt og søsteravisen Haugesundnytt får gode lesermålinger på TNS gallup sin siste måling. 

På den offisielle lesermålingen fra TNS Gallup har Karmøynytt økt med 4.000 lesere av papiravisen. Det er stigning på over 23 prosent og lokalavisen vokser igjen mest i Norge.

Samtidig viser våre nettmålinger at også nettallene i både Karmøynytt og søsteravisen Haugesundnytt vokser kraftig.

– Aldri før har så mange lesere lest oss og på Karmøy er vi størst. Vi har 70.000 lesere hver uke. Vi er stolte og dette er en seier for teamet som gjør en solid jobb, sier daglig leder Vidar Jenssen.

Saken fortsetter.

Tatt igjen det tapte
På siste måling i september ble Karmøynytt målt til 17.000 lesere på TNS sin måling.

– Da hadde vi samling i bånn. Vi hadde falt fra 21.000 på målingen før og det var absolutt ikke en utvikling vi likte. Nå har vi tatt igjen det tapte.

– Vi har gjort endringer underveis i måten vi eksponerer og markedsfører avisen på, samt sett på redaksjonelle grep mellom avis og nett. Det er veldig kjekt at vi får så tydelige utslag. sier Jenssen.

– Dette er positivt for våre annonsører som er de vi lever av. De får nå mer valuta for annonsekronene de bruker og det merker vi også. Det er ikke bare pilene på lesertall som peker riktig vei. Vi tolker det som et tegn på tillit og er ydmyke, sier Jenssen.

Størst i Karmøy
Med 21000 lesere er Karmøynytt soleklart størst i Karmøy.

– Det er vi fornøyd med. Samtidig registrerer vi at Haugesunds avis har stoppet fallet på papiravisen i regionen som helhet og står på samme lesertall som i fjor høst. Det synes vi er veldig bra. Bransjen er i tøffe omstillinger og har gjort tilpasninger og det er positivt for alle at de virker, sier Jenssen.

Nettavisen større
I samme periode har også leserne av Karmøynytt på nett økt kraftig.

– Vi overvåker nettet via Google analytics, og ser nå at vi daglig ligger rundt 10.000 unike brukere. Ukentlig har vi opptil 70.000 leserøkter og det er veldig bra til å være en lokalavis. Det betyr også at nettavisen er større enn papiravisen. Det er som forventet og vi tror sterkt på kombinasjonen av avis på papir og nett, avslutter Jenssen.