OSLO 2012-05-29: Krimforfatterne Knut Faldbakken, Bjørn Arild Bottolvs, Jan Mehlum og Jørgen Jæger stiller til gruppebilde. Her forfatter Jørgen Jæger. FOTO: WERNER JUVIK
Henry Røthing Sørensen, ordfører Aase Simonsen og Turid Aune er fornøyd med å ha funnet en løsning på middagsutleveringen.

Krimforfatter la handling til Skudeneshavn

Jørgen Jæger lot seg inspirere etter å ha deltatt på SILK-festivaler.

Foto: Juritzen

Den kjente krimforfatteren, Jørgen Jæger er til høsten aktuell med sin nye bok «Monster».

Fredag kveld la Jæger ut en melding på facebook der han røper at deler av handlingen er lagt til Skudeneshavn.

– Når jeg har lagt handlingen dit, er det en gest fra min side til en usedvanlig idyllisk by, skriver Jæger.

Saken fortsetter.

Forfatteren har deltatt på flere bokkvelder i Skudeneshavn og har tydelig latt seg inspirere. På facebooksiden byr han på et utdrag av handlingen;

«Cecilie fant en parkeringsplass og gikk inn i Kaigata. Hun fant en motebutikk der hun kjøpte en jeans og et par sokker. Så gikk hun videre til hun fant en skobutikk. Hun fulgte Franks råd og unnet seg en middag på Lanternen Kro & Restaurant borte på Torget. Etterpå kjøpte hun en bok hos Hillesland i Kirkevegen, familiebokhandelen som Frank hadde snakket om, som med sine mange filialer hadde formidlet leseglede på Karmøy siden 1906. Så satte hun seg i bilen og kjørte til Norneshuset. Hun fant en parkeringsplass like ved buebroen som førte over mot Korneliusholmen, og gikk de få meterne bort til pensjonatet. Norneshuset lå i sjøkanten tvers overfor Korneliusholmen, og så da også ut som et gammelt sjøhus, nærmest et forvokst naust. Det hadde det kanskje vært opprinnelig, med sin lange historie tilbake til begynnelsen av 1800-tallet, men at det var et pensjonat, var ikke lett å se. Et rundt skilt på veggen ved siden av inngangsdøren beskrev husets historie: NORNESHUSET Opprinnelig stod huset i byen Riga i Latvia. Var betaling for sild og gjenreist her ca. 1830 som kombinert sjø- og våningshus. Pensjonat fra 1912. Cecilie kjente nærværet av historie. Kontrasten til Scandic i Haugesund var formidabel. Hun tok i dørhåndtaket, men døren var låst, så hun ringte på og ventet».