Kreftomsorg Rogaland på plass i nye lokaler

Fredag ettermiddag ble det offisiell åpning av de nye lokalene på Oasen storsenter.

Fredag ettermiddag var det offisiell nyåpning av Kreftomsorg Rogaland (KOR) sine lokaler på Oasen Storsenter. Det var ingen tvil om at det var en stor dag for de ansatte. 

– Vi har sett frem til å dele denne gleden over at vi endelig har kommet i havn. Kreftomsorg Rogaland er en helt unik organisasjon. Det finnes ingen andre organisasjoner i landet som tilbyr de tjenestene vi gjør. Vi er et kompetansesenter for hele familien når kreft rammer. Vi gir omsorg, støtte og aktviteter til kreftsyke, pårørende og etterlatte, sier daglig leder i Kreftomsorg Rogaland, Jannicke Haugan.

De ansatte i KOR er kreftsykepleiere, sosionomer, familieterapauter og sexologer. Siden 2008 har de holdt til i Haraldsgaten i Haugesund. De synes det er stort å få komme til Oasen og dette på grunn av tilgjengeligheten for brukerne.

– Nå har vi en parkeringsplass rett utenfor. Vi har også mye større plass noe som gjør at vi kan gi et helt annet tilbud enn tidligere. Når man er syk, er det en belastning i seg selv å komme seg ut. Med tanke på at vi er plassert på et kjøpesenter gir dette brukerne en god mulighet til å kombinere besøket hos oss med noe annet. De kan ta seg en tur på kafé eller de kan få handlet litt. De får mye mer igjen i forhold til den belastningen av å gå ut, sier Haugan.

 
Tilbyr trening
Nesten vegg i vegg med de nye lokalene finner vi også treningssenteret PULS. Det har lenge vært etterspurt et eget treningstilbud for kreftrammede. Det var derfor stor jubel da Norheim Sanitetsforening kom med en sjekk på 7000 kroner. Dette gjorde det mulig å starte treningstilbudet.

– Vi er en privat stiftelse og lever av innsamlede midler. Vi kunne ikke drevet dette hvis ikke gode støttespillere så verdien av det arbeidet vi gjør, forteller Haugan.

Hver onsdag klokken 12 blir det trening for kreftrammede. Det er daglig leder i PULS, Solveig Olsen, som vil stå for treningen. Her vil det bli en kombinasjon av pilates, kondisjonstrening og styrketrening. Kreftsykepleier, Målfrid Haraldseid Eide, vil også instruere i mindfulness med jevne mellomrom.

– Jeg kommer til å tilpasse treningstimen til hver enkelt. Jeg skal legge det opp slik at de passer for alle. Vi er opptatte av at dette skal gi et positivt påfyll og ikke tappe dem for energi, forteller daglig leder i PULS, Solveig Olsen.

Klippet snoren
Å gå på et vanlig treningsopplegg kan ofte bli for tøft for de som er rammet av kreft. Olsen tror også at det å trene sammen med flere i samme situasjon vil gi en trygghet.

– Jeg tror det er lettere å finne motivasjonen til trening når man trener sammen i en gruppe som er i samme livssituasjon som en selv. Jeg tror vi kommer til å få det kjekt og sosialt sammen. De som benytter seg av tilbudet, skal også få kjenne på kroppen at det gir energi, motivasjon og økt livssituasjon.

Under åpningen hadde elever ved Karmsund videregående skole disket opp med deilig mat. Varaordfører Susan Borg var også til stede for å holde en tale og klippe snor.

– Jeg er imponert over dugnadsarbeidet dere har gjort. Vi på Haugalandet er heldige som har dere. Den kompetansen, støtten, omsorgen og evnen dere har til å spre håp og glede er utrolig viktig for de familiene som er rammet av kreft. Det betyr alt, sa hun.