seven_viking_0

Eidesvik topper miljø-liste

Eidesvik rederi har hele fire av topp ti miljøvennlige skip i ny oversikt med over 3.000 skip. Også Solstad ruver i toppen.

NÆRINGSLIV: Det er Environmental Ship Index (ESI) som rangerer godt over 3.000 skip basert på miljøvennlighet.

Det lokale rederiet Eidesvik Offshore kommer meget godt ut av rangeringen, med hele fire skip blant de topp ti mest miljøvennlige i verden. Det var E24 som først omtalte saken.

Solstad på 5. plass

Aller best score får Eidesviks «Seven Viking», som havner på en 3. plass internasjonalt. Dette er et inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonsskip fra Eidesvik i samarbeid med selskapet Subsea 7. Det jobber blant annet med undersjøiske oljeinstallasjoner i Nordsjøen.

Skipene «Viking Queen», «Viking Lady» og «Viking Energy» havner på henholdsvis 8., 9. og 10. plass.

Helt i toppsjiktet ligger også Karmøy-rederiet Solstad Offshores «Normand Arctic», som har sikret en 5. plass.

Turistferjer vinnere

For oss haugalendinger er heller ikke 1. og 2. plass uten betydning. Der troner nemlig Fjordlines «Bergensfjord» og «Stavangerfjord» som har Hirtshals i Danmark blant sine destinasjoner.

Totalt er ni av de ti mest miljøvennlige skipene på listen norske. Det eneste unntaket er den svenske oljetankeren «Ternvag» fra selskapet Terntank Rederi.

ESI identifiserer skip som reduserer utslipp i større grad enn det som kreves av nåværende utslippstandarder. Her vurderes mengden karbondioksid, nitrogenoksid og svoveloksid et skip slipper ut.