1-1

Arrangerte «Ski VM» i barnehagen

Barna i Åkra Sokneråds Barnehage gjorde som Bjørgen og Northug.

Foto: Åkra Sokneråds barnehage

Mens Petter Northug og co. kjempet seg gjennom den 15 kilometer lange VM-løypa i Falun i formiddag, arrangerte Åkra Sokneråds barnehage sitt eget mesterskap.

– I dag har vi hatt aktivitetsdag ute. Selv om snøen uteblir på Åkra klarte barna å utføre både skiløp, aking og «snøball» kasting. Etter aktivitetene hadde vi matstasjoner med pannekaker og vafler, og deretter ble det medaljeutdeling og «Ja vi elsker», forteller styrer, Frøydis Sjøen Hemnes.

Flere nasjoner

Det lokale mesterskapet startet forrige uke med åpningssermoni, der avdelingene representerte flere land der barna i barnehagen kommer fra. Avdelingene gikk i tog og hadde flagg som representerte landet.

– Barnehagen valgte å markere Ski VM siden langrenn er en del av den norske kulturarven. I følge barnehageloven skal «Barnehagen formidle verdier og kultur, gi rom for barns egen kulturskaping og bidra til at alle barn får oppleve glede og mestring i et sosialt og kulturelt fellesskap», forklarer styreren.