Fem år med latter og moro

13.-14. mars går den femte latterfestivalen i Skudeneshavn av stabelen - denne gang med stort fokus på en lokal profil.


På bildet: Nå drar denne gjengen på humorfisje i Skudeneshavn.

13.-14. mars går den femte latterfestivalen i Skudeneshavn av stabelen – denne gang med stort fokus på en lokal profil.

Skudeneshavn Latterfestival har i år femårsjubileum. Festivalledelsen har valgt å kjøre en mer lokal profil i år enn i fjor.

– Vi hadde en større lokal profil i starten, så nå skal vi tilbake til en sterk, lokal profil. Vi vil vise at vi har et godt nedslagsfelt når det gjelder artister på Haugalandet. Samtidig inviterer vi også i år artister fra andre kanter, forteller Kurt M. Johansen i Skudeneshavn Latterfestival og sikter til Rune Bjerga som skal være en del av vitsestafetten.

Ellers vil revyen kun bestå av lokale artister. Festivalen vil foregå over to dager hvor det blir revy begge dagene (fredag og lørdag) og vitsestafett (lørdag). Under fjorårets Fiskeridager i Åkrehamn ble revyen «Humorfisje» godt mottatt. Den ble så populær at gjengen måtte sette opp to ekstraforestillinger på grunn av stor etterspørsel.

– Vi har nå bestemt oss for å kjøre denne revyen på latterfestivalen, men bytter ut noen innslag som gjør revyen enda sprekere, sier Johansen.

Kommet for å bli
Til vitsestafetten vil Arne Nordbø, Lasse Pedersen, Anette Pedersen og Rune Bjerga være med å underholde.

– Jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid. Billettsalget er i gang, så jeg håper at det vil bli utsolgt.

– Er latterfestivalen kommet for å bli?

– Jeg mener det. Dette er femte året på rad at vi arrangerer festivalen. Vi må likevel fokusere på å lage det interessant nok for publikum. Vi må muligens utvide, og vi må tenke andre baner og litt nytt. Det er lett å la det hele bli en vane. At det er noe folk har sett og hørt før, så det er viktig at vi tenker ut nye måter å nå ut til publikum på.