Siste:

Hytte til fjells for 10 millioner kroner

Har du 10 millioner til overs og en stor hyttedrøm om luksus?

FRITIDSEIENDOM: Vinterferien er knapt over og markedet for fritidseiendommer går mot en ny vår. Det gjør også prisnivået. Aldri har det blitt solgt en hytte for 10 millioner kroner på Vågslid før. Men hva år man for en slik sum?

-Noe av det spesielle med denne hytta er at den har perfekt beliggenhet. Utsikten er fantastisk og tomten ligger skjermet og hytta er veldig godt proporsjonert. Fra utsiden ser ikke hytten stor ut, men innvendig byr den på det meste, sier Marius Kallevik, i Meglerhuset Rele i Haugesund

TID FOR REKORDER

Forrige uke skrev TV Haugaland om prisrekord i Haugesund, på over 11,5 millioner kroner. Nå puster hyttemarkedet denne rekorden i nakken. Men kan prisen forsvares?

-Ja, kombinasjonen av beliggenhet, tomtepriser og byggekostnader gjør at denne prisen kan forsvares, sier Kallevik.

I fjor var han den megleren som solgte flest hytter på Haukelifjell og Vågslid. På lik linje med Røldal har mange fra sørfylket funnet veien til Haukelifjell og Vågslid.

-Ja, vi opplever stor pågang fra stavangerfolk, men på denne eiendommen er det foreløpig kun fra Haugalandet, sier Kallevik. 

BERGE ER EIERE

Store og påkostede hytter har blitt bygget på Raudberg de siste årene. Men denne hytta, som er bygget og eid av Berge Sag-familien utmerker seg. Med fire store bad, seks soverom og tilsammen senger til 20 personer er plass til både store og små. 

-Denne hytta er stor. Den har et bruksareal på 339 kvadratmeter. Den er oppført i solid stavkonstruksjon og er i god teknisk stand med balansert ventilasjon og varmekabler i de fleste rom. Denne hytta er til sammenligning større enn de aller fleste eneboligene man finner i Haugesund, sier han. 

Hytta har også full kjeller og en kjellerstue stor nok til et biljardbord. Men er det marked for slike hytter, når bare dokumentavgiften alene utgjør 250 000 kroner. 

-Det har nok blitt bygget hytter i prisklassen 12-14 millioner kroner der oppe, men ingen har vært forsøkt solgt. Hvis denne hytta går for prisantydning eller mer er det rekord, sier Kallevik i Rele. 

 

Kallevik har ikke mottatt bud ennå.