Arkivfoto
Arkivfoto

Utagerende unge menn i drukkenskapsarrest

Tradisjonen tro var den en rekke unge menn som ble tatt med til politistasjonen for å sove av seg rusen natt til søndag. Her er den siste politiloggen fra Haugesund.

Tradisjonen tro var den en rekke unge menn som ble tatt med til politistasjonen for å sove av seg rusen natt til søndag. Her er den siste politiloggen fra Haugesund.

Loggen er ført i pennen av operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Kl. 23.40 – Høy musikk

Det er lite som kan slite så mye på godt naboskap som høy musikk og manglende nattero. Naboer på Kopphaug orket ikke mer feststøy lørdag kveld ettersom det var høy musikk også sent fredag kveld. Derfor ble vi kontaktet. En patrulje dro til stedet og var enig med naboen som klaget; musikken var for høy. Patruljen vår kontaktet mannen som hadde fest. Festen ble dempet og mannen fikk en muntlig advarsel som er notert i vår journal.

Kl. 00.25 – Hjemme alene fest

En ung mann i slutten av tenårene fikk ha familiens hus på Hauge for seg selv mens resten av familien var bortreist. At han var alene hjemme har åpenbart blitt godt kjent blant ungdommer i samme aldersgruppe.

Naboer ringte inn flere klager på høy musikk og mange ungdommer på stedet. Det kom også meldinger fra folk som var på festen og som meldte om slagsmål og uro. Vi sendte først en patrulje. Den ba om bistand og vi endte opp med å bruke 4 patruljer for å få vist bort ca 100 ungdommer fra stedet. De fleste av dem beruset.

En av ungdommene ble sendt til Haugesund sykehus for observasjon. Han kviknet til, ble et uromoment på sykehuset og ble senere overført drukkenskapsarrest.

Huset som ungdommene hadde festet i bar virkelig preg av å ha blitt invadert av gjester som ikke var invitert. Det er ikke opprettet anmeldelser av patruljen. Eventuelle anmeldelser må de fornærmede levere inn i ettertid.

Kl. 02.27 – Ordensforstyrrelse

Utenfor et utested på indre kai ble en patrulje oppmerksom på en krangel og et mindre håndgemeng mellom to menn i midten 20-årene. Begge var beruset og begge ble vist bort fra sentrum. Den ene av mennene var klok og etterkom pålegget om å forlate sentrum. Den andre gikk bortover kaien og begynte å sparke i en bil. Da bileieren tok kontakt forsøkte han å slå til bileieren også. Mannen som fortsatte med ordensforstyrrelsene sine ble tatt med inn til drukkenskapsarresten. Her må han sove ut rusen. Søndag våkner han til anmeldelse for ordensforstyrrelse.

Kl. 03.10 – Ordensforstyrrelse

En mann i midten av 20-årene ble innbrakt til drukkenskapsarrest etter å ha innlatt seg i håndgemeng med vakter på et utested. Anmeldelse er skrevet.

Kl. 03.48 – Forulemping av offentlig tjenestemann

En politipatrulje som holdt på med et annet oppdrag på Bytunet ble forstyrret av en beruset mann i midten av 20-årene. Politibetjentene forsøkte høflig å be mannen om å holde avstand slik at de fikk gjort arbeidet sitt. Dette lot han de ikke gjøre. Han kom med skjellsord og måtte til slutt tas hånd om. Han er satt inn i drukkenskapsarrest og anmeldt for forholdet.