Seagulls med viktig seier

Seagulls Haugesund vant 6-5 mot Lions fra Kristiansand, i en tøff kamp. I dag venter ny kamp, og med seier vil laget vinne sin 3. divisjonspulje.

Haugesund Ishockeyklubb Seagulls spilte i går den første av to kamper mot Kristiansand Ishockeyklubb Lions på deres hjemmearena Idda Arena. Kampen ble sett av hele 317 betalende tilskuere, der Seagulls hadde supportere til reisende både fra Haugesund og en liten gjeng som kom helt fra Västerås, Sverige! En viktig kamp for haugesundslag som må overbevise i tredje divisjon for å få godkjent søknad om andre divisjonsspill fra høsten av.

Nykommer scoret

Etter en hard 1. periode der Lions hadde mange skudd og målsjanser, ledet de 2-1. Det var nykommer Oskar Östlund som fikk satt inn Seagulls eneste mål i 1. periode med assist av Gunnar Nyland og Glenn Larsen.

Det var et sultent Haugesunds-lag som kom ut til andre periode. Lagets alle tre rekker jobbet iherdig, og tøffheten straffet seg med to utvisninger. Ved spill i undertall får Oskar Östlund redusert til 2-2 med assist av Hannu Harju og Håvard G. Jakobsen. Dessverre får også Lions inn et mål når de spiller i overtall, så resultatet etter 2. periode blir 3-2 til Lions.

Hovedtrener Frederic Rydèn kommer tilbake med et Haugesund lag fullt av kampglød til 3. periode, og det er mye bra spill gjennom hele perioden. Hannu Harju setter inn et utligningsmål etter kun 26 sekunder, med assist av Oskar Östlund. Seagulls får også inn et mål etter nesten to minutter, men dette annulleres av dommeren, da en av Lions sine spillere skyver målet ut av posisjon i det pucken går inn, en heller tvilsom avgjørelse…

seagulls, harju

Hannu Harju (med pucken) igjen viktig for Seagulls (arkivbilde).

Det går nye seks minutter før Lions igjen går opp til ledelsen 4-3, til jubel for hjemmepublikumet. Et lite minutt etter dette får Hans Petter Hopland inn et nytt utligningsmål med assist av Hannu Harju og Oskar Östlund. I det 54. minuttet tar endelig, og for første gang i kampen, Seagulls ledelsen 5-6 med hjelp av et mål fra Jone Martinsen og assist av Håvard G. Jakobsen.

Tredje periode er for Seagulls sin del preget av mange ufortjente utvisninger, og total mangel på reaksjoner fra dommerene ovenfor Lions sitt til tider røffe spill. Seagulls spiller Jone Martinsen får blant annet en skikkelig trykk etter fem minutter, og må gå i garderoben for å stoppe en blødning. Med god førstehjelp av Seagulls sin materialforvalter, Henning Haaland, kommer han sterkt tilbake.

Ti minutter inne i tredje omgang erter Lions på seg Seagulls til masseslagsmål, hvor på uforklarlig vis to Seagulls-spillere får utvisning. Lions får først sin utvisning etter 16 minutter, etter at de er ufine mot målvakt Ernestas Kielius. Han redder utrolige 57 skudd, og egler også Lions på seg Seagulls spillere til en fight, der ikke engang publikum kan forstå hvordan 2 av Seagulls spillere skulle ende opp med utvisninger, da det var de som ble stående og ta imot slag og på ingen måte virket å være utøvende i den fighten. Det tar hele 16 minutter før Lions endelig blir belønnet for sin innsats med en utvisning. Utvisningen kom etter at de var meget røffe mot Seagulls supermålvakt Ernestas Kielius. Ernestas redder i dag utrolige 57 skudd mot mål, og slipper kun inn 5 mål, godt hjulpet av alle rekkene med backer.

Etter endt match får Haugesunds Oskar Östlund utmerkelsen som bestemann på banen.

Søndag klokken 14.00 er det klart for ny kamp, mot Lions. Et nytt tøft oppgjør, hvor spillende trener Fredric Rydén må lede laget fra sidelinjen.

BILDET OVER: Oskar Östlund ble en nøkkelspiller i sin «comeback-kamp» for Seagulls. Her fra en trening med klubbens håpefulle tidligere i uken.

Kampreferat: Lars-Erik Labori