Lokale skitalenter konkurrerte

Plogen Skiklubb har hatt treningssamlinger og deltatt i flere konkurranser i vinterferien.

Plogen Skiklubb har benyttet vinterferien godt, og flere av klubbens alpinister har hatt gode treningssamlinger og deltatt i flere konkurranser. Sist helg deltok flere av Plogens alpinister i Kretsmesterskapet i Super G i Sauda, og denne helgen var det klubbmesterskap og barnerennet Telenorkarusellen.

– Det er kjekt med klubbmesterskap, og moro, men i forhold til de store konkurransene blir det som gode treningsøkter, sier Eivind Hovda. Han ble forrige helg kretsmester i Super G i Gutter 13-14 års klassen. I klubbmesterskapet vant han slalåm biten, men var uheldig og kjørte ut i storslalåm.

Strålende innsats av Plogen, som gjennomførte tre prikkfrie konkurranser på en flott dag i Vågslid.

– Vi hadde nok den flotteste dagen værmessig i vinterferien, og ellers er jeg strålende fornøyd med fantastisk innsats fra 30 frivillige funksjonærer i dag, sier ildsjel Kjersti Øvretveit Fjetland. Hun er ansatt i en liten administrasjons-stilling i klubben, og holder orden på det meste.

Hele 32 deltakere fra Plogen deltok i klubbmesterskapet, og klubben viser at de har mange gode talenter på vei oppover i aldersklassene.

– Vi får ikke så mye trening på snø som mange av våre konkurrenter, men er nøyaktige og dyktige i barmarkstreningen. God samarbeid med kretsen og dyktige trenere, som er flinke til å legge opp effektive treninger, gjør at vi klarer å hevde oss så bra på region- og nasjonalt plan.

Populært

Gjennom Telenorkarusellen får alle barn under 12 år tilbud om å delta i en alpinkonkurranse. Av de mange barna som var i bakken på lørdag, valgte hele 60 barn å delta. Det er ingen deltakeravgift, og alle får flotte premier.

– Telenorkarusellen er en måte å rekruttere nye medlemmer til klubben, og et arrangement vi har et par ganger i året. Det er populært, for mange av barna deltar gang etter gang.

Les mer om Plogen Skiklubb i onsdagens papiravis.