rbrann_108

Intens båtbrann ved Indre kai

Brannvesen, politi og mannskap fra Haugesund kommune er ennå på stedet for å hindre ukontrollerte utslipp fra fiskebåten som brant ved Indre kai i natt. Politiet har bedt publikum holde seg borte på grunn av giftig røyk.

Det var vitner som oppdaget brann i fiskebåten Scombrus jr. nord i Smedasundet like før klokka 04 i natt. Brannvesen og politi rykke ut umiddelbart, men nå i morgentimene er slukkingen ennå ikke fullført. 

 
-Det har vært en utrolig krevende slukking, sier Åge Sørensen, brigadeleder i Haugesund Brannvesen. – Det ble en svært kraftig røykutvikling, og vi må bare beklage at hus i sentrum kan ha blitt merket av røyken. 
 
Det var ikke folk ombord i båten, og ingen skal ha kommet til skade. Politiet sperret av området og varslet de nærmeste hotellene. De ber også evt nysgjerrige tilskuere om å holde avstand. Det strømmer fremdeles røyk og giftig PVC-gass fra båten.