Brann i fiskebåt på Indre kai

Politiet anbefaler beboere i sentrum om å holde vinduene lukket på grunn av giftige gasser fra brannen.
Foto: Kristian Eidesvik

Slukningsarbeidet pågår fortsatt. Det er ikke meldt om personskader eller savnede, men beboere i sentrum anbefales holde vinduer lukket på grunn av giftige gasser.

Rundt klokken 04.00 i natt begynte det å brenne i en fiskebåt som lå fortøyd ved Indre kai. Se video av slukningsarbeidet her.

– Det har vært svært kraftig røyk og gassutvikling rundt indre kai i natt. Evakuering av hoteller i sentrum har vært vurdert, men ikke funnet nødvendig. Det samme gjelder for mannskap på andre båter som har ligget til kai. Vi vil anbefale alle som bor i sentrum om å holde vinduer lukket. Gassen og røyken fra brannen omtales som en giftig PVC-gass som er farlig å inhalere, uttaler operasjonsleder Jarle Utne-Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i et presseskriv.

Det er rederiet Tollevik AS som eier båten. Båten er en cirka 20 meter lang fiskebåt med navnet Scombrus jr.

Slukningsarbeidet er en utfordring og politiet har vurdert evakuering av hus og hoteller i området, uten at de har funnet det nødvendig ennå.

– Slukkearbeidet, som nå fortsatt pågår, er krevende for både brannvesenet, redningsselskapets og politiets mannskaper. Spesielt på grunn av røyken og gassen i området. Vi har hatt en solid dose flaks. Det ville vært krevende å få denne brannen mens indre kai fortsatt var fylt av festglade mennesker på byens utesteder. Det ville krevd omfattende evakuering fra området, forteller Utne-Reitan.

I morgentimene vurderes det å slepe båten bort fra Indre kai på grunn av røyken og de farlige gassene. Det er imidlertid stor risiko forbundet med slepingen og politiet frykter at den totalskadde båten vil synke.

SAKEN OPPDATERES