politi1

Jente (15) til legevakt etter trafikkulykke

Rundt klokken 15 lørdag ettermiddag ble en 15 år gammel jente påkjørt like ved «HIL-huset» i Rogalandsgata.

Rundt klokken 15 lørdag ettermiddag ble en 15 år gammel jente påkjørt like ved «HIL-huset» i Rogalandsgata.

Jenta ble truffet da hun kom ut bak en parkert bil. En mann i 40-årene kom kjørende sørover og så jenta, men klarte ikke å svinge unna. Politiet har opprettet sak, men så langt er det ingen mistanke om promille eller uforsvarlig kjøring.

– Vi har fått en foreløpig forklaring fra partene. Det er halvtrangt i Rogalandsgata, med parkerte biler på begge sider, og sånn patruljen har vurdert det, var det vanskelig å unngå. Vi har ikke foretatt førerkortbeslag, sier operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen.

Det er ikke noe som tyder på at jenta har fått alvorlige skader.

– Vi har opprettet sak etter vegtrafikklovens paragraf 3, også kalt aktsomhetsloven, med jenta som fornærmet og såføren som mistenkt. Det er vanlig prosedyre. Vi skal snakke med partene over helgen før påtalemyndigheten vurderer om det er utvist tilstrekkelig aktsomhet, sier Frøyland-Jensen.