Karmøy Helsesportlag
Karmøy Helsesportlag

– Det viktigste er mestringsfølelsen

Det vrimlet av folk da Karmøy Helsesportlag arrangerte turnering i Karmøyhallen på lørdag. Varaordfører Susan Borg åpnet vennetreffet og overrakte gave fra kommunen i forbindelse med helsesportlagets 35-årsjubileum.

Det var rekordmange påmeldte da Karmøy Helsesportlag arrangerte turnering i Karmøyhallen på lørdag. Varaordfører Susan Borg åpnet vennetreffet og overrakte gave fra kommunen i anledning den frivillige foreningens 35-årsjubileum.

Karmøy Helsesportlag er en frivillig forening for handikappede i alle aldre. Hver onsdag trener de i Karmøyhallen og én gang i året inviterer de til vennetreff med andre helsesportlag i fylket. I helgen har de de besøk fra Sauda, Sola og Randaberg, og det er innendørs curling og boccia det skal konkurreres i.

– I år har vi med 13 boccialag og 9 curlinglag. Det er rekord, sier Mette Ask, leder i Karmøy Helsesportlag.

– Her spiller funkjsonshemmede og funksjonsfriske i skjønn forening. Vi veileder og hjelper hverandre, og det viktigste er mestringsfølelsen. Det hender forresten rett som det er at de handikappede klarer seg bedre enn oss, ler Ask.

Stevnet varer i to dager og lørdag kveld er det bankettmiddag på flyplasshotellet.

– Vi kunne gitt mer

Susan Borg kom selvsagt ikke tomhendt og ga helsesportlaget en sjekk på 2000 kroner.

– Kanskje dere kan bruke pengene på en pizzafest. I så fall blir jeg gjerne med, fortalte Borg, til applaus fra utøvere og arrangører.

Etter åpningen tok varaordføreren seg god tid til å snakke med deltakerne og fikk prøve seg på curlingbanen.

– Det er så herlig å se denne idrettsgleden. Dette er noe av det kjekkeste jeg er med på, og det er et flott tiltak, sier Borg.

Kommunen bidrar på flere måter. Helsesportlaget får leie Karmøyhallen gratis og mottar rundt 20.000 kroner i driftsmidler hvert år, men Borg synes ikke det er mer enn de fortjener.

– Vi kunne ha gitt mye mer når en ser hvor mange som bruker tilbudet. Uten frivilligheten er det nesten ingenting som hadde gått rundt, sier Borg.

LES MER I NESTE UKES PAPIRAVIS