Temet Nosce: – Klare til å ta steget videre

Det har vært stille rundt karmøybandet Temet Nosce etter suksessen med låten «Rock The World» i 2013. Nå er bandet tilbake igjen med både ny låt og ny vokalist.

Det har vært stille rundt karmøybandet Temet Nosce etter suksessen med låten «Rock The World» i 2013. Nå er bandet tilbake igjen med både ny låt og ny vokalist. 

Det har skjedd flere endringer i Temet Nosce etter at de i 2013 opplevde stor suksess med låten «Rock The World». To medlemmer av den originale line up-en har siden den gang valgt å forlate bandet.

– Det krevde ganske mye av fem familiefedre med full jobb utenom, og vi var kommet til et punkt hvor dette krevde enda mer av oss. Det er viktig at alle fem måtte gå samme veien, men det var ikke helt enighet om det, så da ble det vi tre som ble igjen, sier gitarist i Temet Nosce, Roy Kling og legger til:

– Det har gått en liten stund siden 2013, men nå er vi klare til å ta steget videre.

Svensk vokalist
Tidligere vokalist Vidar Stueland var blant de to som valgte å forlate bandet. For Temet Nosce ble den største utfordringen å finne en ny vokalist. De landet til slutt på svenske Andi Kravljaca.

– Vidar er kjempedyktig, så vi ville ikke ha hva som helst. Vi brukte god tid på å finne noen som kunne gjøre en god jobb. Vi hadde hele tiden tro på at det skulle ordne seg, og det gjorde det. Vi fant fort ut at Andi er en dyktig vokalist. Han er like opptatt av å skape musikk som oss og lidenskapen hans er på samme frekvens som bandets musikalske uttrykk.

Les også: Spektakulær video fra Temet Nosce
Les også: – Norges råeste rockevideo i 2013

«Boomerang»
24. februar lanserer bandet låten «Boomerang» som vil være den første singelen til påfølgende EP «Expect the Unexpected» som blir gitt ut senere i år.

– «Boomerang» er en melodiøs rockelåt med mye energi og trøkk. Vi skal slippe to singler før EP-en kommer ut. Den andre singelen skal være ute i god tid før vi skal spille på Kopervikfestivalen i juni.

For fredag 12. juni spiller de på Kopervikfestivalen hvor også Stage Dolls og Loveshack skal spille samme kvelden. Detter er noe Temet Nosce ser frem til.

– Det skal bli deilig. Vi trives veldig godt med å opptre live. Det gir oss et kick. Sist vi opptrådte live var i Festiviteten november 2013. Vi følte vi trengte nye ting før vi kunne begynne å booke konserter. Vi får ofte spørsmål om det ikke kommer noe nytt snart, så jeg tror publikum er litt spente også, forteller Kling.

Les også: Temet Nosce til England
Les også: Siste produksjon i Søderberg

Spektakulære musikkvideoer
Temet Nosce er kjente for å lage spektakulære musikkvideoer. De startet å spille inn musikkvideo i Søderberg på Hydro. Deres andre musikkvideo fant sted på hotellet The Trafalgar ved Trafalgar Square midt i hjertet av London.

Sist, men ikke minst er det nok mange som husker musikkvideoen fra Preikestolen hvor de tok i bruk fjernstyrt drone med kamera for å sikre seg spektakulære naturbilder. Om det blir en ny musikkvideo i kjent Temet Nosce-stil er foreløpig usikker.

– Vi har jo alltid lyst til det, men budsjettet er stramt. Vi valgte å heller satse mer på det musikalske denne gangen. Vi må likevel innrømme at vi liker spektakulære greier og sprøe ideer, så vi har vel lagt listen ganske høyt for oss selv nå, ler han.

Nå er bandet spente på responsen fra publikum når de neste tirsdag gir ut ny låt.

 
TEMET NOSCE
> Består av Andi Kravljaca (vokal), Roy Kling (gitar), Christian Welde (Keyboard), Leif Helge Olsen (trommer). På låtene som kommer ut i 2015 har Rudolf Fredly spilt bass.
> Har gitt ut studioalbumet «Know Thyself» (2010), EP-en «Love» (2011) og to singler «Create Your Own Life» (2012) og «Rock The World» (2013».
> Gikk til topps på Radio 102s offisielle Topp 40 liste to ganger.
> Har bemerket seg med to musikkvideopriser i USA (Sene Film Music & Arts Festival).
> Er kjent for å lage spektakulære musikkvideoer.