lensit.no_

Solgte næringsbygg, åpnet nettbutikk

Nå, seks år senere, blir nettbutikken Lensit.no solgt til tyske Mister Spex for det som trolig blir et tosifret millionbeløp.

NÆRINGSLIV: I 2009 ville Stein Inge Svendsen starte en nettbutikk med pengene han hadde tjent på salg av flere næringsbygg. Valget falt på linser.

– Jeg så etter produkter med en høy grad av gjensalg, samtidig som det skulle være enkelt å håndtere logistikken, sier Svendsen til Finansavisen. 

Han brukte selv linser og ansatte optikeren sin og kjøpte opp Minelinser.no. I 2009 var omsetningen på 3 millioner, i 2013 var den på 45 millioner.

– Omsetningen fortsatte å stige i fjor. I andre halvår gikk selskapet inn i det jeg vil kalle en driftsfase, etter fem år med investeringer i markedsføring og utvikling. Vi har bygget opp en ledende posisjon i Norge, hvor Mister Spex har vært på utkikk etter en lokal forankring.

Det tyske selskapet Mister Spex legger nå trolig et tosifret millionbeløp på bordet for Lensit.

– Vi er enige om å ikke kommentere beløpet, men jeg er godt fornøyd med dealen, og den er av vestenlig størrelse for meg. 

Selv om han nå selger nettbutikken Lensit skal han holde seg på nett.

– Jeg er på ingen måte ferdig med netthandel, og er allerede i gang med å etablere et nytt netthandelskonsept. Jeg er også interessert i å investere i andre etablerte nettbutikker, avslutter han.