Video: Rocker løs på Torvastad

Det er fullt hus i Torvastad kulturhus i vinterferien, for nok en gang arrangeres School of Rock. Se bilder og video.

Kulturhuset på Torvastad fylles fort opp av lyd når bandet Fengande Spetakkel slår seg løs under årets School of Rock.

Bandet består av tre åkrabuer og en sevlandsbu: Simon Stenersen, Thomas Ferkingstad Salvanes, Markus Aare Vikse og Christoffer Ritland. De startet å spille sammen for et halvt år siden. I år er første gangen de er med på School of Rock.

– Vi syntes det hørtes kjekt ut, og vi trengte å lære. Vi ville blant annet lære hvordan vi kan lage bra sanger, for det er vi ikke så gode på ennå, sier vokalist i Fengande Spetakkel, Markus Aare Vikse.

Inspirerende
Til vanlig øver de nede i kjelleren i Åkra kirke. Målet deres er å kunne gi ut et album i fremtiden. I mellomtiden fokuserer de på å øve mye.

– Vi øver tre til fire ganger i uka. Vi synes School of Rock er veldig bra med tanke på at vi får tilbakemeldinger på det vi gjør. Det hjelper veldig. Det er veldig inspirerende å være her, sier Aare Vikse.

I rockerommet på kulturhuset er Johan Nes fra Åkra, Øystein Folkedal fra Håvik, Markus Matland fra Avaldsnes og Georg Yrke Bleie fra Torvastad i gang med øvingen, men noe bra bandnavn har de fortsatt ikke klart å bli enige om. Guttene møttes gjennom Karmøy kulturskole og har spilt sammen i ett år.

– Det er første gangen på School of Rock for tre av oss. Vi ser på dette som en god mulighet til å utvikle oss. I tillegg får vi muligheten til å få spille inn en sang i studio og spille live, så det gjør ingenting å bruke vinterferien på dette, for det er så kjekt, forteller Markus Matland.

Stor interesse
Kulturhusleder, Per Steinar Lie, forteller at det er stor interesse for å være med på School of Rock. Vinterferietilbudet er for folk som ønsker å spille i band. Lie tror dette er et tilbud som kan leve lenge.

– Det er viktig å ha et tilbud for de som ikke reiser bort i vinterferien. Vi har hatt fullt hus hvert år siden første gang vi arrangerte dette, så det har aldri vært noe problem å få med folk. Vi må likevel sørge for at vi leverer et bra produkt hvert år, for dette er verdifulle timer for ungdommene.

Hvert år er det en grense på fem band. I år er det fire band og en soloartist som er med.

– Før har det vært en del band som er satt sammen fra før som har meldt seg på. I år er det litt annerledes, for det har kommet mange enkeltpersoner. Det er alltid kjekt, så da setter vi dem sammen til band når de kommer.

På fredag avsluttes det hele med en avslutningskonsert.