Haugars fotballprofessor

Henrik Digernes er Haugesunds nye «fotballprofessor». Den nye fotballtreneren på HTG har en mastergrad i prestasjons-analyse fra London. 

Haugar er strålende fornøyd med å ha fått Henrik Digernes (bildet over) som sin nye A-lagstrener. Han kommer fra en sentral trenerjobb i Kongsvinger Toppfotball. Foruten jobben ved Haugesund Toppidrettsgymnas, og et engasjement innen FK Haugesund, har Digernes tatt på seg ansvaret som trener i Haugar.

– Sportslig sett er spillerne på laget noe yngre enn hva ett seniorlag normalt sett er, men jeg er vandt med å jobbe med unge spillere og som ny i byen så ser jeg på denne trenerjobben som en ypperlig mulighet til å bli kjent i miljøet. Selv om jeg har høye ambisjoner for min egen trenerkarriere er det  for meg det ingen nedtur å trene Haugar, men en fin mulighet til å bygge opp mer erfaring, sier Henrik Digernes.

Han har overtatt et lag som i fjor som var nær nedrykk fra fjerde divisjon og har en gjennomsnittalder på under 20 år.

– Unge spillere er mer påvirkelige for læring, enn mer rutinerte spillere, og jeg føler spillerne allerede har hatt en positiv utvikling. Målet er uansett å bli bedre enn i fjor.

Professoren

Henrik Digernes (til høyre) sammen med David Rasmussen, som også er engasjert i Haugar.

Henrik Digernes (til høyre) sammen med David Rasmussen, som også er engasjert i Haugar.

Digernes spilte i barndommen fotball i hjembygden Magnor og Eidskog, i Eidskog Kommune.

– Tidlig forstod jeg at ikke ville oppnå drømmen om å bli en toppspiller, og bestemte meg for å satse på en trenerkarriere. Dette har preget utdanningsløpet mitt, med idrettslinje på videregående, idretthøyskolen i Oslo og en mastergrad i prestasjonanalyse innen fotballen fra London. Vel hjemme igjen fikk jeg meg jobb i Kongsvinger Toppfotball og Norges Toppidrettsgymnas, hvor jeg har hatt forskjellige roller de siste årene.

På idrettsgymnaset ble han kjent med Åge Steen, som trente FK Haugesund i 1998-1999. Når så det dukket opp en ledig jobb ved HTG i Haugesund, gjorde en samtale med Steen at han valgte å søke på jobben.

– Åge kjenner fortsatt mye folk her oppe og har fulgt med på FKH. Det kryr heller ikke av slike trenerjobber som HTG søkte etter i Norge.

Tilfører noe positivt

I London fikk Digernes studere prestasjonanalyse med folk som var verdensledene innen dette fagfeltet.

– Mastergraden har gitt meg mye, hvor jeg blant annet har lært mye av å analysere den taktiske siden av spillet. I praksis betyr utdannelsen min at jeg vil kunne se hvilken trend spillet utvikler seg i og vil se svakheter og styrker hos andre lag. I forhold til Haugar vil jeg bruke til å utvikle laget og spillerne gjennom å samle informasjon og gjøre spillerne kjent med denne.

Haugar FK har fra før ansatt David Rasmussen, som også har trenerutdannelse fra Idretthøyskolen. Og med all denne fagkompetansen tror Digernes at klubben vil fostre fram gode toppspillere.