Siste:

Reach med solid 4. kvartal

- Vi har et enormt fokus på kostnadseffektivitet og utnyttelse. Vi jobber knallhardt for å få de små jobbene som er der ute, sier finansdirektøren i Reach Subsea Asa, som nå legger frem solide tall for 2014.

OFFSHORE: Reach leverer gode tall for 4. kvartal og omsetter for hele 84,3 millioner kroner. Subsea-selskapet omsatte for 311 millioner kroner i 2014 og ligger an til et årsresultat før skatt på 24,8 millioner kroner, melder selskapet i sin kvartalsrapport.  Selskapet har fire skip i operasjon og kan se tilbake på sitt første fulle år med offshoreoperasjoner. 

LES OGSÅ: To tette for Reach

– Vi er ute å selger hver dag, vi jobber tett mot meglerne og har offshore-ansatte som ikke jobber vanlig 2/4-turnus, men som er klar til å hoppe på de jobbene som finnes, sier Birgitte Wendelbo Johansen, finansdirektør i Reach Subsea Asa.

LES OGSÅ: Reach – best på bunnen

– Vår fordel er at vi er små og fleksible. Vi har ikke mange båter, så vi evner og snu oss raskt rundt, forteller  Johansen.

LES OGSÅ: Inngår samarbeid med Østensjø Rederi

VEDLIKEHOLDSMARKED

Selv om oljeselskapene har redusert oppdragsmengden betraktlig er det noen jobber som må gjøres. 

– Blant våre segmenter er både survey og IMR viktige. IMR står for inspection, maintenance and repair. Dette er jobber som må gjøres og som ikke kan utsettes. For Reach er ikke er konstruksjonssegmentet så viktig. Det gjør at det er flere aktuelle jobber for oss, sier Johansen. 

Hun bemerker at selv om det er jobber å få, er ratesituasjonen en helt annen enn hva den var.  

– Tiden for eventyrlige overskudd og skyhøye rater er foreløpig forbi, sier Johansen.