Siste:

Nytt Eidesvik-skip levert

I dag har Eidesvik overtatt nybygget "Viking Neptun". Skipet måler 145 meter og er finansiert med et lån på nesten en milliard kroner. Skipet seiler inn i et tøft marked.

BØMLO: Eidesvik Offshore har i dag fått levering av konstruksjonsskipet «Viking Neptun» fra Kleven Verft, skriver Oslo børs i en melding. Flaggskifte er nå unnagjort og for Eidesvik er dette en stor dag og slutten på en lang prosess.

-Vi bestilte denne båten i 2012 og da var verdensbildet et ganske annet enn hva vi har i dag. I dag er markedet noe helt annet, sier Jan Fredrik Meling, administrerende direktør i Eidesvik ASA til TV Haugaland. 

LES OGSå: Ny markedssjef i Eidesvik

1,2 MILLIARDER

Nybygget er 145 meter langt og 30 meter bredt, er utstyrt med to kraner og kan legge fleksible rør på 4400 tonn. «

-Dette er et skip som kan håndterer tunge undervannsinstallasjoner som skal ned på havbunnen. Det er plass til to ROV-er og krever et mannskap på 30. Den kan jobbe over alt i verden, enten det er Nordsjøen, Brasil, Mexicogolfen eller Australia, sier Meling

LES OGSÅ: Skandinaviske sjøfolk må gå

 

IKKE OPPLØFTENDE

I mars går Neptune Viking inn i en kontrakt med Technip, en jobb som finner sted både på norsk og britisk sokkel. «Viking Neptun» har jobb ut hele 2015, men hva med 2016?

Markedsutsiktene for 2016 og de kommende år er ikke videre oppløftende. Det blir tøffe år. Men jeg er helt sikker på at aktiviteten vil ta seg opp igjen, sier Meling. 

Eidesvik har tatt opp et lån på 124 millioner amerikanske dollar, tilsvarende 941 millioner kroner hos Nordea og GIEK for finansiering av skipet. 

LES OGSÅ: Solid drift fra Eidesvik