Siste:

Ny kontrakt for Solstad

Konstruksjon- og surveyskipet "Normand Pacific" er sikret jobb i et år.

OFFSHORE: Solstad Offshore har inngått en kontrakt for konstruksjon- og surveyskipet «Normand Pacific» med ett årts varighet med det meksikanske selskapet Demar Instaladora Y Constructora, melder selskapet gjennom en børsmelding fra Oslo børs.

-For oss er dette voldsomt kjekt. Det er ikke tvil om at vi er i et knalltøft marked og da er det både en tillitserklæring og betryggende at vi i et slikt marked fortsatt kan få kontrakter med såpass lang varighet, sier Trond Nilsen, befraktningssjef i Solstad. 

Dette er første gang Solstad gjør en jobb for Demar. Kontrakten begynner i mai 2015 etter at skipets nåværende har løpt ut.

-«Normand Pacific» fullfører sin nåværende kontrakt i slutten av april og går rett inn i den nye. Det gir oss effektiv utnyttelse, sier Nilsen. 

Nilsen beskriver dagens marked som utfordrende.

-Sesongen for konstruksjons- og surveyskip begynner gjerne i april. Før var slike skip kun i lange kontrakter, men nå er det også et spotmarked med korterer kontraktsvarighet. Mange skip ligger på vent, sier Nilsen i Solstad. 

Demar har opsjon på ytterligere et år. 

De kommersielle betingelsene er konfidensielle mellom partene.