– Tidenes forhåndssalg

Karmøy kino er blant de som opplever den store interessen rundt norgespremieren av filmen «Fifty Shades of Grey»

Foto: Kinosjef, Aina Sævik.

Karmøy kino er blant de som opplever den store interessen rundt norgespremieren av filmen «Fifty Shades of Grey». Ifølge kinosjef, Aina Sævik, har mange karmøybuer planer om å få med seg filmen som har premiere den 13. februar. 

Mange har dømt bøkene opp og ned og kalt de for både «husmorsporno» og «kiosklitteratur». Sett bort fra det har «Fifty Shades of Grey»-fenomenet hatt en stor suksess i hele landet, også hos Karmøy Kino.

– Vi har hatt det beste forhåndssalget noensinne. Her på karmøy har vi ikke så høyt forhåndsalg på filmer normalt. Jeg var skeptisk til å legge ut billettene så tidlig som vi gjorde, men med et så jevnt og godt salg ble vi positivt overrasket, sier kinosjef, Aina Sævik.

Den populære filmen er basert på den erotiske trilogien til E. L. James hvor en følger forholdet mellom hovedpersonen Anastasia og den unge foretningsmannen Christian Grey. Bøkene har solgt over 100 millioner eksemplarer og vekket stor oppmerksomhet på grunn av sine erotiske scener med elementer av S&M.

2

Foto: presse

Slo Harry Potter

Kinosjefen måtte kikke langt tilbake i tid for å finne et forhåndssalg som kunne måle seg med denne filmen. Hun måtte hele fire år tilbake i tid.

– Vi var inne og kikket for å se hvilket forhåndssalg som kunne sammenlignes med «Fifty Shades of Grey». Det eneste vi fant var den siste Harry Potter filmen fra 2011. Da ble det solgt 178 billetter på forhånd, den slår likevel ikke «Fifty Shades of Grey» som nå har 240 solgte billetter, sier Sævik.

– Hva kommer dette av?

– Når disse bøkene var på topp, så var de en snakkis over alt. Når du var med venner, på trening og i klubb ble det fort til noe en snakket om. I tillegg kom forfatteren tidlig ut med at bøkene skulle filmatiseres. Derfor har fansen gått lenge og ventet, sier Sævik.

– Hva tror du en får se?

– I og med at filmene har 15 års grense, så blir de nok tonet mye ned sammenlignet med bøkenes innhold. Jeg tror deimot den vil leve opp til forventningene uansett, sier Sævik.

Karmøy Kino satser på å få folk i feststemming med høy glamourfaktor, rød løper, noe godt i glasset og underholdning for de fremøtte fredag kveld.

Satser på kinovinterferie 

Neste uke er det også vinterferie noe som tyder på at kinobesøket bare vil øke fremover.

– Kanskje folk velger å reise på kino i stedet for fjellet i år? Jeg har stor tro på at filmen kan få noen til å bli hjemme, sier Sævik.

Det er også premiere på «Natt på museet: Gravkammerets Hemmelighet» på fredag. Derfor er det ingen unnskyldning for at hele familien kan ha en hyggelig kinohelg.

– Da kan mennene ta med barna på«Natt på museet 3» og så kan mødrene dra og se «Fifty Shades of Grey», sier en lattermild kinosjef.