skjermbilde_2015-01-29_kl._18.12.09

God tone på dagens Avinormøte

Fire representanter fra Haugalandet satt i dag tvers over bordet for fire representanter fra Avinor. Tema for møtet var tiden etter 2018. Er visjonen om lavprisflyplassen på Vestlandet liv laga? TV Haugaland følger saken i Oslo.

KAMPEN FOR FLYPLASSEN: Arbeidsutvalget i Haugaland Vekst ville ha god tid i forkant av det viktige møtet med Avinor, og reiste fra Helganes i går ettermiddag. Med seg i kofferten hadde de gjennomtenkte  argumenter for både gode Osloruter og utenlandsruter. 

Ingen forventet seg noe konkret utfall av dagens møte, men etter tre timers meningsutveksling ble det konkludert med en god prosess. 

-Vi har snakket om flere mulige modeller for framtidig drift ved flyplassen, sier Aase Simonsen. 

Arbeidsutvalget vil ikke si noe konkret om de skisserte modellene, bortsett fra at de tror på en løsning som vil komme Haugesund Lufthavn til gode. 

På Løvebakken er Rogalandsbenken på flyplass-saken fra litt andre vinkler. 

-Vi maser på samferdselsministeren så snart vi har en anledning, sier stortingsrepresentant Helge Thorheim, og viser til at Ketil Solvik-Olsen er godt orientert om usikkerheten rundt framtiden til Haugesund Lufthavn. 

Positive signaler til tross, 2018 nærmer seg med stormskritt om en tenker som et gjennomsnitts flyselskap, som planlegger ruter år fram i tid. 

-Vi kan ikke si noe konkret om når vi lander på en løsning, sier divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken. -Slike ting tar tid, men det kan muligens være en løsning på plass i løpet av året.