skjermbilde_2015-01-28_kl._19.49.35

Flyplass-forkjemperne sitter fast på Helganes

Haugesund Lufthavn er full av folk på veg til Oslo, som er strandet på grunn av den politiske streiken i ettermiddag. SAS-flyet som skulle ha lettet 18.15 er nå to timer forsinket. Ordførerne i Haugesund, Karmøy og Etne som er på veg til Oslo for å møte Avinor er blant de som sitter fast på flyplassen.
-Dette viser hvor avhengige vi på Haugalandet er av Helganes, fastslår Petter Steen.
-Før vi hadde flyplassen, og vi måtte til Stavanger og Bergen for å fly, var det å fly forbeholdt de rike.  Nå er det å fly blitt for folk flest, og det er det viktig at vi fortsetter med.  
Arbeidsutvalget til Haugaland Vekst er på veg til Oslo for å møte Avinor. Det er satt av tre timer til et møte i morgen formiddag, der ulike alternativer til ny samarbeidsavtale mellom Lufthavnutbygging AS og Avinor skal diskuteres. 
Det planlagte mer uformelle mötet mellom ordførerne og Rogalandsbenken i kveld ser derimot ut til å gå i vasken. 
Det er en samlet fagbevegelse som i dag streiket mot regjeringens forlsag til endringer av arbeidsmiljøloven. På Haugesund Lufthavn medførte det at de kun tok i mot innkomne fly, flyavgangene ble satt på vent. Dette har ført til forsinkelser på avgangene utover ettermiddag og kveld.