tom.nordlie.avaldsnes.

Tom Nordlie med gull i blikket

Tom Nordlie tror at Avaldsnesdamene vil ta en historisk medalje i toppserien denne sesongen. Men er usikker på om det blir gull.

Mens den ene stjernespilleren etter den andre ankommer Avaldsnes IL, er Tom Nordlie i gang med tøffe treninger i Avaldsneshallen.

– Dette kan bli litt farlig for oss, for jeg er nødt til å trene laget hardt. Det gjør at vi kan risikere skader, noe vi ikke har råd til. Men vi skal finne en god balansegang og ta individuelle hensyn, og tørre å trene hardt. For vi trenger å få spillerne i mye bedre form enn i fjor, sier Tom Nordlie til Karmøynytt. Den nye dametreneren til Avaldsnes er i gang med treninger i Avaldsneshallen, og høy intensitet preger øktene.

Vil ikke ha tredjeplass

Norges landslagkaptein Maren Mjelde har uttalt at hun ikke kommer til Avaldsnes for å ta en tredje plass. Hun har gull i blikket.

– Jeg tror vi skal ta det litt med ro. Målet er å ta en historisk medalje for Avaldsnes, og tar du først en medalje finnes den i tre valører. Men marginene er små, hvor karantener og skader kan bli avgjørende. Vi har nok toppseriens beste første 11-er, men Lillestrøm og Stabæk har nok mer bredde i spillerstallene sine.

Du ønsker en stall på 22 spillere, og mangler fortsatt fire spillere?

– Målet er å få inn en sentral midtbanespiller, en indreløper, midtstopper og kanskje en back. En tropp på 22 spillere vil gjøre treningshverdagene våre mye bedre kvalitet og gi oss dobbel dekning på alle plasser.

Gir de yngre en fair sjanse

Flere av de yngre, lokale spillerne har intensjoner om å spille seg inn på laget denne sesongen. Hva synes du om nivået så langt?

– Det er vanskelig for meg å si så mye om nivået, for jeg kommer rett fra tippeligaen. Jeg skal bruke litt tid på å skru ned til rettferdige referanserammer. Kanskje er det en ulempe at jeg kommer direkte fra herrefotballen, men like mye en fordel? Det gjør at jeg har ingen fordommer, og vil fokusere mer på ferdigheter, enn alder. Alle vil få en fair sjanse, men på samme tid må de unge spillerne være tålmodige. Allerede fra første stund er jeg nødt til å sette laget, og vil bruke treningskampene til dette. På treningene vil alle slippe til, men det betyr ikke nødvendigvis at alle vil få like mye spilletid.

I uken som var bevisstgjorde Nordlie laget på taktikk og spillemønster. På samme tid som damene får kjørt seg gjennom tøffe treningsøkter.

Nye spillere

Diane Caldwell og Freja Hellenberg som begge har spilt for Avaldsnes de siste sesongene, fikk kontrakt med klubben denne uken. Den brasilianske landslagsspilleren Luana Bertolucci Paixão har også imponert såpass på treningene at hun får kontrakt. Hun er tiltenkt en plass på midtbanen. Med det begynner å stallen å fylles på Avaldsnes. Men vi ser ikke bort fra at det kan bli en overraskelse til før sesongstart…