Varaordfører i Karmøy, Leif Malvin Knutsen.
Varaordfører i Karmøy, Leif Malvin Knutsen.

Kommunedebatt med spark til Kambe

– Det kler ikke Rogaland å være i et oppsamlingsheat, sa stortingsrepresentant Arve Kambe (H) fra Haugesund under Solamøtet forrige uke. Da kommunnene på Haugalandet var samlet i går for å gjøre opp status rundt ny kommunestruktur, fikk Kambe svar på tiltale.

Kommunesammenslåing ble et hett tema under Solamøtet forrige uke, og der Arve Kambe viste til at det ikke er gjort et eneste vedtak så langt om hvordan fremtidens kommune-Rogaland skal se ut.

– Vanligvis er rogalendinger «front runners», og ber om at staten følger vårt tempo. I dette tilfellet er det dessverre staten som må dra Rogaland, sa stortingspolitikeren fra Haugesund til NRK.

Spark

På Solamøtet var også leder av regionrådet i Haugaland Vekst, Aase Simonsen. Da hun mandag denne uken åpnet felles formannskapsmøte for alle kommunene som deltar i arbeidet med ny kommunestruktur, gav hun tydelig melding tilbake til partikollegaen.

– Skulle det være noen av våre på Stortinget som ikke har fått med seg hva som skjer, så må de begynne å orientere seg, sa Simonsen.

– Det siste der var et lite spark til Arve Kampe som var frisk i uttalelsene sine på Solamøtet om hva kommunene foretar seg i kommunereformen, la Simonsen til.

Les også: Oppgitt over hastverk.

Les mer om kommunestruktur-debatten i onsdagens papirutgave.