Brannsamarbeid_Nilsen 1

– Et politisk jordskjelv

Jarle Nilsen i Karmøy Ap er overrasket over at Frp trekker seg fra posisjonen.

(Arkivfoto)

Nyheten om at Frp velger å trekke seg fra videre samarbeid med Høyre og Krf i Karmøy kom overraskende på Arbeiderpartiets gruppeleder, Jarle Nilsen tirsdag kveld. 

– Jeg ser på dette som et politisk jordskjelv. Jeg kan ikke huske at noe tilsvarende er gjort i karmøypolitikken tidligere, sier Nilsen til Karmøynytt.

Les også: Frp trekker seg fra alt samarbeid

Han er særlig overrasket over at Frp trekker seg så kort tid etter at de var med på sikre flertall for posisjonens budsjett i Karmøy.

– Det er bemerkelsesverdig at de først er med på å sette sitt preg på budsjettet og når dette skal iverksettes så hopper de rett og slett fra hele ansvaret, sier han.

Ny situasjon

Gruppelederen for det som til nå har vært det største opposisjonspartiet i Karmøy legger ikke skjul på at man nå går en usedvanlig spennende tid i møte i karmøypolitikken.

– Nå er det formannskapsmøte på mandag. Allerede der kan vi oppleve å få helt andre voteringer enn det som har vært ventet ellers.

– Betyr det at alt kan skje når det gjelder samarbeid om saker fremover?

– Det finnes ikke noe politisk flertall i Karmøy nå og vi har ikke et styringsdyktig styre. Det betyr ikke at Høyre og Krf er svake, men de har ikke noe flertall lengre, sier Nilsen.

Han sammenligner den nye situasjonen i Karmøy med den regjeringen opplever i Stortinget, der Høyre og Frp må søke flertall hos opposisjonen fra sak til sak.