doc_61_3

DeepOcean forlenger leieavtale

Subsea-selskapet DeepOcean AS har signert ny leieavtale på konstruksjonsskipet «Rem Forza».

NÆRINGSLIV: Møre-rederiet Rem Offshore ASA skriver på sine hjemmesider at befraktningsavtalen har en varighet på tre år, med ytterligere tre årlige opsjoner. 

Signeringen forlenger en allerede eksisterende leieavtale på skipet som har vart i tre år.

– Ja, dette er en god båt, og vi ønsker å ha den med i flåten også videre framover, bekrefter administrerende direktør i DeepOcean, Mads Bårdsen, overfor TV Haugaland.

Sier opp ansatte

Generelle nedgangstider innenfor den petromaritime næringen har det siste året ført til tøffe tak – også lokalt.

DeepOcean varslet nylig at de ser seg nødt til å si opp mellom 30 og 40 av sine 270 medarbeidere i Haugesund.

– Det er en lei situasjon å være i. Dette er flinke folk, som har levert gode resultater, så det er ikke det det går på, sier Bårdsen.

Han mener det er helt avgjørende for selskapet å tilpasse kapasitet og være kostnadsfokuserte når markedet nå opplever nedgang. Nedgangen er et resultat av lavere oljepriser og generelle kostnadskutt hos kundene.

Omorganiserer

Reduksjoner blir det også ved kontoret i Darlington i Storbritannia. Utover dette gjennomføres en omorganisering av selskapet, som også skal virke kostnadsbesparende.

– Hvilke oppdrag blir viktige i 2015?

– Vi har funnet en markedsnisje med godt markedsgrep både innenfor survey og IMR (inspeksjon, vedlikehold og reparasjoner, journ. anm.). Dette vil fortsette å være de viktigste arbeidsområdene i tillegg til konstruksjon og trenchesegmentene, og det er her vi holder trøkket oppe, sier Bårdsen.

Oppsigelsene i Haugesund ventes å ramme de fleste fagområdene innad i selskapet.