skjermbilde_2015-01-19_kl._09.22.04_2_2

– Forstår ikke helt kritikken

Bjørn Berge mener det er på sin plass at Morten Abel ble tildelt hedersprisen under Spellemannsprisen.

MUSIKK: Både sosiale og mer etablerte medier kokte nærmest over av folk med sterke meninger da Morten Abel ble tildelt hedersprisen under Spellemannsprisen i Stavanger lørdag.

VGs musikkskribent Thomas Talseth kalte tildelingen en «uforståelig hederspris», og spurte om det nå var blitt slik at «…Spellemannsprisens jobb er å gi et klapp på skulderen til gamle travere som sliter med karrieren?»

Senere har det kommet påstander om skittent spill, og at Abel mottok prisen fordi han er fra Stavanger, samme by hvor Spellemannsprisen ble delt ut.

– Alderen kan diskuteres

Bjørn Berge, den etablerte blues-gitaristen som det i oktober ble klart at blir ny gitarist i Vamp, sier at han ikke helt forstår kritikken mot tildelingen.

– Abel er en mann som har holdt på i over 30 år, og har hatt hits med forskjellige band, så dette synes jeg er på sin plass, sier Berge til TV Haugaland.

Han mener at det med rette kan diskuteres om Abel er for ung, men at det blir en annen sak enn den som nå har versert i mediene.

– For tilfeldig

Helge Toft er av en litt annen oppfatning enn Berge, og mener det hele var litt for tilfeldig.

– Timing is everything, tydeligvis. Abel fortjener på et tidspunkt å vinne, men at dette var rett før utgivelsen av ny plate, og at han skulle opptre på Spellemannsprisen, var svært beleilig, sier han.

Samtidig bruker han ikke selv mye energi på å ergre seg over tildelingen.

– Herlighet, kan han ikke bare få den nå, så er vi ferdige med det, spør han.

– Passer på A-laget

Vokalist og låtskriver i Haugesund-bandet FordRekord, Ole-Jørn Borum, satt akkurat og diskuterte tildelingen med en kollega da TV Haugaland ringte.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal synes. Abel passer inn i A-laget av norske artister, men for å være ærlig tror jeg det er revnende likegyldig både for ham og alle andre at han fikk den prisen, sier han.

– Hva tenker du om kritikken i media?

– Mediene er glade så lenge de får slenge dritt, humrer han.