Siste:

Lisa Marie (8) viser stolt frem sitt kunstverk.
Lisa Marie (8) viser stolt frem sitt kunstverk.

– Kunst er kjempekjekt

 

I det gamle kulturhuset i Kopervik var det søndag ettermiddag duket for en flott utstilling av kunstelevene ved Karmøy Kulturskole.

Elevene viste frem det de hadde produsert fra sommeren og frem til nå. Tittelen på utstillingen var «Kunst og fantasi» noe som ble gjenspeilet på vegger, i tak og vindu.

–  Det beste med å lage kunst er friheten til å få lage det en vil og det å kunne bruke din egen stil som du ønsker. Jeg har gått på kunstlinjen i snart åtte år og har tenkt å fortsette ett år til. I dag har jeg to ting som stilles ut her, sier Margrete Hagen Olsen (15).

Flere elever var enige med Margretes uttalelse.

– Å lage kunst synes jeg er kjempe kjekt. Jeg har brukt lang tid på å lage det som vises her i dag, forteller Linnea Mari (10)

Får hjelp av hekser 

Kunstlærer Elisabeth Gilje forteller at det er ekstra spennende å jobbe med kunst i det gamle kulturhuset i Kopervik. Her får kunstnerne en hjelpende hand av både jordiske og utenomjordiske vesner.

– Det er veldig spennende å få være kunstlærer i et gammelt hus som ser litt øst-europeisk ut. Her finnes det hekser i veggene som er med å hjelper oss når vi lager kunst og utstilling, forteller Gilje.

Den siste tiden har elevene øvd seg på å tegne kroki tegninger, bevegelser, anatomi og figurer

– Kunsten i dag er laget av elever fra tredje klasse på barneskolen opp til ungdomsskolen, sier Gilje.

Behold barnet i deg 

Barn ser verden på en helt annen måte enn hva voksne gjør. Noe som fører til at det blir produsert utrolig spennende kunstverk.

– Det beste med å være kunstlærer er å få være med barna på en reise inn i deres eventyrverden og univers. Jeg elsker å være rundt barn. Det er nemlig veldig viktig å beholde barnet i seg og ikke gi slipp på det. Det prøver jeg også å fortelle dem gjennom undervisningen.

– Hvordan inspirerer du dem til å lage kunst? 

– Jeg prøver å få dem til å gå inn i seg selv. Blant annet gjennom musikk. Vi hører for eksempel på samisk musikk, Tom Waits og Sussane Sundfør. Når vi hørte på Janis Joplin sin sang «Cry baby» laget de tårer på noen av dukkene. Da jeg spilte Tom Waits lagte de plutselig fantastiske kroki tegninger. Det er veldig gøy å se hvordan musikken påvirker kunsten, sier Gilje.