Seagulls keeper ble skadet i første periode lørdag. Arkivfoto
Seagulls keeper ble skadet i første periode lørdag. Arkivfoto

Superkeeper reddet Seagulls

Seagulls Haugesund spilte i feriemodus mot Longhorn Hurricans, men vant tilslutt 6 - 4. Mye av æren for seieren skal superkeeper ha.

New York Rangers med norske Mats Zucarello på laget, har hva mange kaller verdens beste keeper i Henrik Lundqvist. Seagulls Haugesund har sin klassekeeper i Ernestas Kielius (bildet). Mens lagkameratene fortsatt var i feriemodus, og til tider veldig tafatte i forsvarsarbeidet, holdt Kielius laget inne i kampen med mange klasseredninger.

Spesielt første periode var svak fra Seagulls, hvor de gang på gang slapp Lyderhorn igjennom fra midtsonen. Alene med nevnte Kielius slet bortelaget med å score, men når du kommer alene med keeper fem ganger må det bli mål tilslutt. 3 – 1 var resultatet etter første periode.

I andre periode kom Seagulls mer med i kampen, og Lyderhorn hang ikke like godt med. Spesielt tre utvisninger ble skadelidende for bortelaget, og gjorde at Seagulls kunne gå inn i siste periode med 4-4. En spesiell rotete periode med mange utvisninger, feilpasninger og skudd i hytt og pine.

I siste periode ble det en stillingskrig mellom de to lagene, sjansefattig, men så fikk Seagulls gode Hannu Harju sjansen på høyresiden og fosset framover. En flott enkeltmanns prestasjon og for første gang var laget i ledelsen. På slutten tok Lyderhorn timeout, og tok ut keeper for å styrke angrepet i jakten på utligning. Men et tafatt forsøk endte med at Fredric Ryden enkelt kunne sette inn 6-4 i et tom mål.

I morgen er det ny kamp mot Lyderhorn i Haugesund Ishall klokken 14.00. Med seier i den kampen sikrer laget seg tabelltopp med tre poeng til neste lag. Det kan være et viktig forsprang inn imot de neste 4 bortekampene til laget.

Haugesundnytt kommer snart med billedserie og video fra kampen.