Mye folk på Seagulls kamp i ishallen.
Mye folk på Seagulls kamp i ishallen.

Hannu herjet for Seagulls

Et godt lag vinner på en dårlig dag. Seagulls Haugesund med keeper Kielius og toppscorer Hannu Harju avgjorde laget kampen mot Lyderhorn til sin fordel.

I dag tettet Seagulls keeper Ernestas Kielius målet, mens Hannu Harju «herjet» framover på banen og satte inn fire pucker på Lyderhorn.

Med klassespillerne Kielius og Harju på laget, klarer laget å avgjøre jevne kamper, selv om laget ikke spiller noen god kamp i dag. Et godt tegn på at Hans Petter Hopland spilte en god kamp, var det at motstanderne var ufine mot ham ved et par anledninger.

– Det er tydelig at vi har hatt lang juleferie i dag, og pucken går litt i hytt og pine ut på der. Men jeg synes vi tar oss fint inn og avgjør kampen tilslutt, sier Gunnar Nyland til Haugesundnytt. Han er kaptein for laget, som med seieren leder tredje divisjon.

Han har forventninger om at laget vil komme sterkere i morgendagens kamp mot samme motstander.

– Jeg tror publikum vil få se et lag som er mer på hogget søndag, og vi satser på ny seier. En seier vi trenger foran fire tøffe bortekamper.

Seagulls vant klart andre divisjon i fjor, men gikk glipp av opprykk til første divisjon med nye regler fra hockeyforbundet. Nå har laget tilpasset seg de nye reglene, som tilsier at du ikke har lov å ha mer enn syv utlendinger på laget, og satser på at de vil bli tatt opp i andre divisjon til neste år.

– I andre divisjon er serieoppsettet bedre enn i tredje divsjon, med flere kamper og høyere sportslig nivå. Med 3-4 forsterkninger tror jeg vi med dette laget skal bite godt fra oss i andre divisjon.

I de to siste doble bortekampene møter laget Kristiansand Hockeyklubb og Sandnes/Forus Hockeyklubb. Laget bør ha gode sjanser til å kapre flere poeng i disse kampene. Med seriesystemet for hockey i Norge, er det ingen nødvendighet at laget vinner tredje divisjon for å rykke opp. Men gode resultater er med å gjøre det enklere å bli flyttet opp en divisjon.

KAMPFAKTA: 

Haugesund Ishall

Seagulls Haugesund – Lyderhorn Hurricans 6 – 4

Målene:

0 – 1   2,25 min  Mikkel Berg Jensen (Steven Tiley, Didrik Mohn)

1 – 1   4,22 min  Hannu Harju

1 – 2   13.03 min  Filip Magnusson

1 – 3   13.51 min Svein Ove Solheim (Jostein Steinsland)

2 – 3   22.42 min Hannu Harju (Hans Petter Hopland)

2 – 4   31.23 min Mikke Berg Jensen (Steven Tiley, Didrik Mohn)

3 – 4   35.49 min Fredric Ryen (Hans Petter Hopland)

4 – 4   39.28 min Hannu Harju (Gunnar Nyland)

5 – 4   51.51 Hannu Harju

6 – 4   58.46 Fredric Ryden

Skuddstatistikken: 

1. periode: 10 – 22

2. periode: 10 – 12

3. periode: 13 – 18

Hoveddommer: Olav Espedal

Tilskuere: Ca. 180

Utvisninger: Seagulls Haugesund: 9 x 2 min. Lyderhorn Hurricans: 10 x 2 min.