Rom For har gjennom den siste tiden hatt stor aktivitet i deres lokale.
Rom For har gjennom den siste tiden hatt stor aktivitet i deres lokale.

Skaper rom for kreativ utfoldelse

–Det å ha kunstnere som kommer tilreisende fra andre byer og områder er en viktig del av Rom For.

Med en brennende lidenskap kommer en langt. Med en plan og konstruktivt samarbeid, kommer en enda lengre. Det har Alf Wold fått oppleve den siste tiden.

Med hjelp fra Mathias Mansoori, hotelldirektør ved Scandic Haugesund. Kan det kreative prosjektet Rom For i enden av Strandgata nå nye høyder.

– Rom For er et intiativ fra arbeidsgruppen Fabelfolk ved Haugaland KunstVerk. Dette er et prøveprosjekt som skal stå på egne ben og bli et samlepunkt og smeltedigel for utstillinger, filmvisninger, aktkurs, temakveld, foredrag, workshop med mer, forteller Wold.

Åpner dørene

Det å ha kunstnere som kommer tilreisende fra andre byer og områder er en viktig del av Rom For. Men når en driver frivillig kan det derimot bli vanskelig å få ordnet overnattingstilbud for de tilreisende. Da kom Mathias Mansoori til utsetning.

– Når Alf kom til meg og forklarte opplegget, syntes jeg det var noe vi måtte være med på å få til å skje. Det er et veldig interessant prosjekt. Jeg er en mann med forskjellige kulturer, religioner og språk bak meg. Kunst og kultur har derfor alltid interessert meg, derfor føler jeg at det der en plikt å bidra når spennende ting som dette dukker opp, sier Mansoori.

Hvordan hjelper dette prosjektet?

– Prosjektet kunne selvsagt bare hatt lokal aktivitet. Derimot er det noe med det å få impulser og input utenfra, slik det er i alle sektorer. Dette er nå blitt gjort mulig for oss, gjennom at Scandic Hotel gir overnattningsmuligheter og Tannhelsehuset Haugesund gir oss gode leieforhold, sier Wold.

Spennende ting på plakaten

Siden oppstart i slutten av 2014 har det vært stor aktivitet i lokalet. Med blant annet poesifilmvisning av Rogaland Forfatterlag, foredrag av Grafil Haugalandet, utstilling med billedkunstner Axel Rios og Anne kjersti Hermanrud, og juleutstilling med performanceI helgen ble vårens program presentert og nye spennende ting står på plakaten.

– Rom For setter i gang med månedlige temakvelder, samt utstilling hvor første par ut er Norunn Fresvig og Helene Nielsen, sier Wold.