skjermbilde_2015-01-15_kl._20.29.36

FordRekord med nytt album

I februar slipper FordRekord sitt tredje album «Disco/Noir»

MUSIKK: Siste uken i februar kommer Haugesundsbandet FordRekord ut med nytt album. «Disco/Noir» er et todelt album som gis ut på vinyl.

– Det er todelt slik som en vinylpate, og sidene står i kontrast til hverandre, lys og mørk. Alle sjangre er representert bortsett fra metall. Den ene siden, Disco, er lys og optimistisk, mens Noir er litt mørkere og tregere. Totalt er det ti låter, fem på hver side, sier Ole-Jørn Borum.

Han har spesielt tro på låten «den kvelden eg traff mamma».

– Vi har hatt mange diskusjoner om hvilke låter vi tror slår an, uten å kommet til noen enighet, men låten «den kvelden eg traff mamma» har allerede blitt godt mottatt. Den er spilt på radio både her i Haugesund og andre plasser. I tillegg har vi laget en veldig kul musikkvideo. 

Bandet har en fanskare som utelukker de yngste, noe de er godt fornøyde med.

– Vi har lykkes med å ikke være så interessante for de yngste. Vi appellerer til de som er som oss, folk som har et normalt forhold til musikk. Vi bestemte oss rett og slett for å lage vårt eget favorittband. 

Etter en kort turné der de skal innom Bergen, Oslo og Stavanger, avlsuttes det hele med en litt annerledes konsert i Haugesund.

– Vi vil at det skal være noe mer enn bare en konsert. Vi har inngått et samarbeid med Lervig Bryggeri, og tanken er at det skal være ølsmaking under konserten. Vi vet at øl og vin passer til forskjellig mat. Nå vil vi se om vi kan matche smak med musikk. Lys/mørk øl til lys/mørk musikk? Uansett passer det alltid med øl til konsert. 

FordRekord spiller på SKALA 27.februar.

SE MUSIKKVIDEOEN TIL «DEN KVELDEN EG TRAFF MAMMA» ØVERST I SAKEN.