DSC_4439

Fem båter deltar i opprydningsarbeidet

Krevende opprydningsarbeid av tømmeret som havnet i sjøen.

Foto: Kristian Eidesvik

Kystverket har engasjert fire lokale båter til å delta i opprydningsarbeidet med tømmeret som havnet i sjøen sør-vest av Karmøy tirsdag denne uken. I tillegg deltar Karmsund Havnevesen med sin egen båt. 

Som Karmøynytt skrev onsdag havnet mye av tømmeret i skjærgården rundt Torvastad og flere personer har stilt opp for å plukke trelast.

På vei nordover

Torsdag ettermiddag opplyser Karmsund Havnevesen at det er observert mye trelast i området nord for Karmøy på veg øst for Røvær.

– Det er sannsynlig at disse vil nå Espevær sydvest av Bømlo i løpet av ettermiddagen/ kveld. Det er observert et belte av trelast mellom Store Bleiskjær og Ramsholmane, opplyser havnedirektør, Tore Gautesen.

– Bømlo og Sveio Kommune informert, og vil igangsette visuell befaring i de aktuelle områdene. Arbeidet fortsetter for fullt med forsøk på å sikre lasten som er kommet på land, samt opphenting fra sjø. Det har lykkes å ta opp en del av trelasten, men på grunn av mange involverte, både private og andre, kan det vanskelig oppgis nøyaktig mengde, tilføyer han.

Krevende

I følge Gautesen er det svært krevende værforhold som preger opprydningsarbeidet.

– Det er varslet sterk kuling fra vest/sørvest i området i morgen fredag. Det blir vurdert ved dagslys hvorvidt arbeidet kan gjenopptas og gjennomføres på en sikker måte for de involverte.