skjermbilde_2015-01-12_kl._14.13.53

Russen "Løp for livet"

Det var fullsatt i Bømlo kulturhus når russen på bømlo inviterte til dugnadskonsert til inntekt for kreftsaken.

KULTUR/BØMLO: Idolfinalist Astrid Smedsplass var bare en av flere artister som stilte opp gratis da Bømlorussen arrangerte den årlige «Løp for Livet»-konserten.

– Det er imponerende at undommer på min alder klarer å få til et slikt arrangement. Det var en ære å få delta her, sier Smedsplass, som kom på 5. plass i Idol 2013

«Løp for livet»-aksjonen blir arrangert av russen på Bømlo hvert år. Aksjonen ble startet da en russejente fikk diagnosen kreft i 1989. For å hjelpe henne tok daværende russekull affære og samlet inn penger til kreftforeningen. Pengene som samles inn gjennom forskjellige aktiviteter året gjennom går uavkortet til kreftsaken. Bare de siste tre årene har russen på Bømlo samlet inn nærmere 1,5 millioner kroner. I år håper de på ny rekord.

-«Løp for livet» er en stor greie for Bømlorussen, og vi utfordrer hverandre hvert år. Vi har høye mål og håper å slå rekorden. Drømmen er 1 million kroner, sier aksjonsleder for russen Julian Erland Vevik.

Søndagens konsert trakk fulle hus, hele 357 personer. En av artistene som stilte opp var bømling Sigurd Sele. Og selv om han ikke har personlige erfaringer med kreftsykdommen mener han saken er viktig.

– Heldigvis har ikke dette rammet min nære familie, men som vi vet er det en sykdom som ekstrem mange blir rammet av årlig, sier Sele.