skjermbilde_2015-01-12_kl._11.42.14

Opprettholder beredskapen

Sunnhordland Kraftlag (SKL) opprettholder ekstra beredskap.

UVÆRET/STORD: Ekstremværet «Nina» rammet Haugalandet og Sunnhordaland med full styrke lørdag formiddag. Flere steder blåste tak av bygninger og været forårsaket store materielle skader. I Sunnhordaland ble 2500 kunder rammet av strømstans som følge av uværet.

– Vi har alle mann på dekk, og gjør vårt beste for å håndtere de feilmeldingene som fremdeles er aktive, sier beredskap- og kommunikasjonsrådgiver Anne Gro Fiveland i Sunnhordland Kraftlag.

Vind med orkan styrke forårsaket flere steder linjenedfall og 30 kunder er fremdeles uten strøm. Områdene som ble hardest rammet var Fjellgardane, Grov, Agdestein, Litlabø, Isdal, Rødkleiv, Huglo og Hadlabrekko. Arbeidet med feilrettingen er i følge Fiveland utfordrende.

-Det er meldt sterk vind litt senere i ettermiddag. Dette gjør arbeidet vanskelig. Noen kunder har vært uten strøm i opp mot 2 døgn. Vi synes dette er veldig trist, og vi gjør det vi kan for å gi strømmen tilbake, sier Fiveland.

I løpet av helga har hele beredskapsorgansisasjonen til SKL vært mobilisert, nærmere 35 peroner. De mange feilmeldingene og usikre værforhold gjør at kraftlaget opprettholder beredskapnivå gult.

– Det betyr at vi har alt personell tilgjengelig, sier Fiveland.