Lumen Drones. Foto: Presse
Lumen Drones. Foto: Presse

Lansering i øvingslokalet

Haugesundsbandet Lumen Drones ga nylig ut sitt selvtitulerte debutalbum, som har blitt hyllet i både norsk og internasjonal presse. Søndag 18. januar har du en unik mulighet til å høre dem der musikken blir til – i øvingslokalet på Bakarøy Bedehus.

Haugesundsbandet Lumen Drones ga nylig ut sitt selvtitulerte debutalbum, som har blitt hyllet i både norsk og internasjonal presse. Søndag 18. januar har du en unik mulighet til å høre dem der musikken blir til – i øvingslokalet på Bakarøy Bedehus.

Bandet består av Nils Økland på fiolin, Per Steinar Lie på gitar og Ørjan Haaland på trommer. De to sistnevnte er nok mest kjente fra Low Frequency In Stereo, og samarbeidet med Økland begynte da han opptrådte som gjestemusiker på deres album Futuro i 2008.

– Vi gjør det litt spesielt siden det er releasekonsert, sier Lie.

– Det er Nils som eier bedehuset og det er jo byens stiligste lokaler. I tillegg synes vi det er fin klang der. Konserten begynner klokken 14.00, så vi håper folk stikker innom på søndagsturen. Vi selger kaffe og kaker.

LP-en er gitt ut på EMC Records, et av verdens mest prestisjetunge plateselskap for instrumentell musikk. Det har gitt dem stor oppmerksomhet i internasjonale musikkblader, og responsen er utelukkende positiv.

– Det har vært helt enormt. Bare strålende mottakelser. Musikken er jo litt abstrakt og meditativ, men det virker som den treffer bredt og det er selvfølgelig veldig gøy. I tillegg har vi fått fine anmeldelser i Morgenbladet og noen nasjonale jazzblader, der vi vansligvis ikke blir nevnt, og det er også stas, forteller Lie.

Interessen fra klubber og festivaler har allerede begynt å melde seg.

– Det er utrolig kult at det når ut i verden. Vi begynner å få en del tilbud, både her og i Europa, og vi har fått konkrete henvendelser fra Hellas, Tyskland og Balkan, sier Lie, som synes det er helt perfekt at den norske distributøren også er lokal.

– Andreas Meland og Grappa Musikkforlag har ansvar for det norske markedet, og det er jo steinkult at han sitter i Haugesund, han også. Andreas har nærmest alle ECM-platene som kommer til Norge. Sånn sett er vi vi en sterk liten haugesundsgjeng.