skjermbilde202015-01-0920kl.2014.53.56

– Kjent for å få det som vi vil

Lokale politikere mobiliserer for Helganes. I dag finpusset arbeidsutvalget i Haugaland Vekst på strategien overfor samferdselsdepartementet og Avinor.

KAMPEN FOR FLYPLASSEN: Det er en skjebnetid for flyplassen. En ny avtale mellom Lufthavnutbygging AS, LUB, og Avinor må på plass, dersom flyplassen slik vi kjenner den skal bestå.

Strategien for lobbyvirksomhet og politisk blir nå skjerpet. I dag var Martin Laurhammer, styreleder i LUB, i møte med arbeidsutvalget i Haugaland Vekst.

– I løpet av det siste året er det utviklet ulike modeller for drift etter 2018. Disse prøver vi nå å sette oss nærmere inn i, sier Karmøy-ordfører Aase Simonsen.

Det er mye som står på spill. Flyplasseieren, Avinor, har allerede kuttet i overføringene til lokale LUB, Ryanair har kuttet kraftig i rutene og resten av utenlandsrutene er i fare. Lokale politikere er likevel optimistiske.

– Vi er jo kjent for å få det som vi vil når det gjelder flyplassen, smiler Simonsen, som er klar på at hun går inn for at Helganes fortsatt skal utvikles som lavprisflyplassen på Vestlandet.

Lokale stortingspolitikere gjør nå felles sak. De skal holde saken varm for samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen.

– Vi håper dessuten å få ministeren i tale på Solamøtet mandag, sier Simonsen.

Solvik-Olsen og samferdselsdepartementet har til nå ikke villet uttale seg om den usikre framtiden til Helganes.

– Når du har heleide offentlige selskaper, så har eier lov til å gi styringssignaler og det forventer vi at eier, dvs samferdselsdepartementet kommer til å gjøre, avslutter ordfører Petter Steen.