screen_shot_2015-01-08_at_18.13.58

Ingen omskjæring på Haugesund Sjukehus

Omskjæring vil ikke bli et problem på Haugesund Sjukehus

HELSE: 1. januar i år ble omskjæring av guttebarn en del av den offentlige helsetjenesten. Nå ønsker flere leger rundt om i landet å reservere seg mot å utføre inngrepet. I et intervju med TV Haugaland tidligere i år la ikke urolog og overlege, Winfred Ruger, skjul på hva han mener om omskjæring (se reportasje over). Nå ser det derimot ikke ut til å bli et problem på Haugesund Sjukehus.

– Omskjæring skjer på små barn, og vi tar ikke narkose på barn under ett år. De pasientene sendes videre til Stavanger eller Bergen. Derfor er ikke dette en problemstilling for oss, sier Margareth Langebro, kommunikasjonssjef i Helse Fonna.

urolog og overlWinfred Ruger
Winfred Ruger
Winfred Ruger