screen_shot_2015-01-05_at_18.51.35

Lokale banker gjør som mange andre

SpareBank 1 SR-bank og Sparebanken Vest gjør som mange andre og kutter boligrenta.

ØKONOMI: : Før helgen kom nyheten om at flere banker, blant Annet Nordea og DnB, setter ned boligrenta. Nå kan også SpareBank 1 SR-bank og Sparebanken Vest friste med boliglånsrente helt ned i 2,9% og 2,95%.

-Vi setter ned renten på boliglån fra og med onsdag 7. januar. Konkurransen i vår landsdel er stor og vi skal alltid ha et samlet tilbud som er konkurransedyktig når det gjelder produkter, tjenester og betingelser. Vi har lagt bak oss et år med god tilgang på nye Kunder. I 2015 skal vi jobbe hardt for få flere fornøyde Kunder og ikke minst tiltrekke oss nye kunder. Derfor setter vi blant annet ned renten, Sier Jan Friestad, konserndirektør for privatmarkedet i SpareBank 1 SR-Bank.

Etter renteendringen blir beste pris fra SpareBank SR-Bank 2,9% for boliglån for unge. Øvrige kunder vil få en rentenedsettelse på inntil 0,45%, hvor laveste boliglånsrente vil være 2,95%

Det er ikke bare SpareBank 1 SR-bank som nå følger etter de store bankene. Også Sparebanken Vest kan friste boliglånskundene med lave renter.

– Sparebanken Vest ønsker å forbli den foretrukne boliglånsbanken på Vestlandet og setter derfor ned renten ytterligere, sier informasjonssjef Lars Ove Breivik i Sparebanken Vest.

Sparebanken Vest sin beste boliglånsrente gjelder for unge boligkjøpere. Her blir nå renten 2,95%. Renteendringen vil også komme andre boliglånskunder til gode. Ordinære nedbetalingslån vil få en rentenedgang på 0,25 prosentpoeng, mens renten på såkalte flexilån vil settes ned med 0,35 prosentpoeng.