image_945

Tøffe tider for bilringer og grevinneheng

Det er mandag etter juleferien. Nytt år, nye muligheter og to nye kilo på sidebeina. Med andre ord, det er høysesong på treningssentrene, som satser på å øke minst like mye som vi minker.

NYTTÅRSFORSETTER: Køen av folk med dårlig samvittighet og noen kilo for mye er ikke like lang som den var for noen år siden. Men det er like fullt årets beste tid for treningsbransjen. De lokale sentrene får flere hundre nye haugalendinger inn på tredemøllene disse første januarukene.

Men det er mange om beinet i bransjen. Nestoren lokalt, Haugesund Aerobic og Treningssenter med snart 25 års fartstid, har etter noen magrere år begynt å tjene penger igjen. De kan skilte med 3000 medlemmer og en omsetning på 15, 8 millioner kroner i fjor.

– Har vi om lag ett medlem per kvadratmeter, går det rundt, mener Raymond Haaland, som har like mange kvadratmeter som konkurrentene til sammen. Men tid til å trene har han ikke hatt.  – Jeg måtte bruke mye tid på administrasjon i de årene vi hadde røde tall, sier Haaland.  

 Shape Trening & Velvære kom inn på markedet for tre år siden og har nå 850 medlemmer. Etter gode oppstartsår, omsatte de for 3, 4 millioner i fjor.  Det holdt ikke til å gå i pluss.

– Vi valgte å gjøre noen investeringer i fjor, smiler en optimistisk Linda Elise Eiternes, som har klokkertro på konseptet.

Trimeriet har også holdt på i tre år. Der har de nå tusen medlemmer, og etter to magre år har de nå grønne tall på bunnlinja. Våren 2015 planlegger de et nytt konsept, som vil skille dem ut fra alle de lokale konkurrentene.