mms_img94248823

Etter 16 dager kom bossbilen

Søppelet hopet seg opp hos folk på Åkra i julen.

Foto: Privat

Tålmodigheten var  tidligere i dag på bristepunktet hos Lillian Fagerland Bjørkeli og naboer på Åkra etter at søppelet deres hadde hopet seg opp siden 18 desember i fjor. 

Ettersom tømmedagen i dette området er på en torsdag ble de rammet av «røde dager» som også er fridager hos SIM som har oppdraget fra Karmøy kommune med avfalshåndteringen.

– I tømmekalenderen står det at tømming utgikk 1. juledag og 1. nyttårsdag og at ny tømming er 2. 3. og 4. januar. Det betyr at søppelet blir liggende i to og en halv uke, sier hun oppgitt.

Fagerland Bjørkeli forteller at dunkene med restavfallet deres var fullt til julaften og at de måtte sette matrester og annet avfall i søppelsekker i garasjen mens de ventet på bossbilen.

– Med alle rottene som løper rundt her i sjøkanten så er det ingen god situasjon, sier hun.

Sterkt engasjement

Fredag kveld var hun så oppgitt over situasjonen at hun la ut en melding på Facebook om søppel-problematikken. Det viste seg raskt at også mange andre i dette området oppelvde at søppelberget hadde vokst seg stort i julen.

– «Synes dette er alt for dårlig. Blir jo nesten tre uker uten å få tømt bosset det jo», skriver en oppgitt nabo.

Også Karmøy kommune kastet seg på diskusjonstråden og kunne opplyse at VAR-avdelingen var varslet om situasjonen. Her ble det også gjort kjent at SIM kun har oppdraget med søppelhåndteringen enn så lenge og at det forhandles om en ny renevasjonsavtale med et selskap.

Hentet bosset

Mens Karmøynytt snakket med Fagerland Bjørkeli lørdag ettermiddag ankom bossbilen i gaten deres og tok med seg alt søppelet som hadde hopet seg opp i løpet av de siste 16 dagene.

– Det var godt å bli kvitt det. Nå blir det spennende å se hvordan situasjonen blir neste år når julaften og nyttårsaften havner på tømmedagen vår, sier hun.